Hírek

Hírek oldal
Lendület, fejlődés, elismerés - A Phylazonit 2017-ben

Lendület, fejlődés, elismerés - A Phylazonit 2017-ben

December 15,

 

Év végéhez közeledve minden ember visszatekint az elmúlt időszakra, számvetést készít az elért eredményekről, történésekről. Nincs ez másként egy cég életében sem. Amikor mi is értékelni kezdtük a 2017. évi tevékenységünket, megdöbbentünk, milyen eseménydús esztendőt tudhatunk magunk mögött. Ebből néhány fontosabb momentumot szeretnénk kiemelni.

 

Üzemfejlesztés Beszterecen

2017. elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen a Phylazonit baktériumkészítményeket előállító üzemünkben megvalósult kapacitásbővítő beruházás keretében megépítettünk egy folyadékhűtő berendezéssel kombinált keverőtartály-rendszert, valamint eszközöket vásároltunk. Ezáltal 210 ezer literről 330 ezer literre növeltük a tárolókapacitásunkat. A bővítés lehetővé tette az új termékeink előállítását valamint a folyamatos termékfejlesztést. 2017. március 2-án ünnepélyes keretek között került sor a beruházás átadására. Az eseményen többek között jelen volt Dr. Feldman Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. Mezei Dávid a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Vancsura József a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke valamint Dr. Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási Központ főigazgatója.

A szalagvágás ünnepélyes pillanata

Az átadó ünnepséget követően lehetőség volt megismerni a Phylazonit üzem laboratóriumát, működését, gyártási folyamatait, amire igen nagy volt az érdeklődés a jelenlévők körében.

Ezt követően a besztereci Phylazonit üzemet egy újabb raktárépülettel bővítettük, és a fejlesztés 2018-ban tovább folytatódik.

 

Újdonságaink

A 2017-ben két újdonsággal szolgáltunk a gazdatársadalom számára. Bevezettük a Phylazonit Technológiai ajánlásunkat, mellyel a talaj, mint termesztő közeg állapotát vagyunk képesek javítani, helyreállítani, újra élővé tenni természetes módon. Valamint egy új, speciálisan szójára kifejlesztett talajbaktérium készítményt fejlesztettünk ki, mert a szója egyértelmű bizonyítéka a talajbaktériumok létezésének és kedvező hatásuknak. Mivel hazánkban nem őshonos növényről beszélünk ezért gazdaságos termesztésének elengedhetetlen feltétele a talaj speciális rhizóbium baktériumokkal való oltása.

 

Phylazonit talajbaktérium készítmények Horsch gépekkel!

Az Axiál Kft.-vel kötött együttműködésünk keretében Horsch Terrano típusú kultivátorokat vásároltunk és Phyller kijuttató szerkezetekkel láttunk el. Ezeket a mulcsgrubbereket bizonyos feltételek mellett felhasználóink rendelkezésére bocsátjuk, hiszen a termékeink hatékonysága tovább fokozható megfelelő agrotechnika alkalmazásával.

Együttműködésünk keretében a nevezett kultivátorokon kívül a Manax Kft. bérelhető Horsch rövidtárcsáin valamint az Axiál Kft. bemutató Horsch gabonavetőgépein is elérhetőek a kijuttató szerkezetek, hogy minél szélesebb körben tudjuk a gazdálkodók igényeit kielégíteni, a "mulcs hagyó" alapműveléstől a tarlóbontáson át a talajregenerálásig.

Munkában a Phyllerrel felszerelt Horsch Terrano

 

Kiállítások határon innen és túl

Az Axiál Kft.-vel való együttműködésünk jegyében fontosnak tartottuk az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvényen való részvételt, egyrészt azért, hogy megismertessük a gazdákkal a Phylazonit Technológiát, másrészt, hogy megmutassuk az új Horsch gépekre szerelt Phyller kijuttató szerkezetünket és annak működését.

Mezőfalván is sokan érdeklődtek a Phylazonit kijuttatása iránt

Szeptember 20-24. között az OMÉK jegyében teltek a napok, ahol az eddigi legnagyobb és legszebb standunkkal vártuk a látogatókat. Örülünk, hogy nagyon sok régi és megannyi új ügyfelünket köszönthettük a kiállításon. Az érdeklődés volumene jól tükrözte a Phylazonit stabilitását és fejlődését.

Életkép a Phylazonit standról

Ukrajnában az Agro 2017 kiállításon Kijevben és az Euro Agro Vásáron Lwówban ottani partnercégünk mutatta be a Phylazonit termékeket. Májusban Szerbiában vettünk részt az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron.

 

Elismerésekben gazdag év

Munkánkat számos díjjal jutalmazták 2017-ben. Tavasszal a Phylazonit termékeket forgalmazó Agrova Kft. elérte a Bisnode minősítési rendszerében a legmagasabb szintű AAA tanúsítványt, melyre a magyar cégek csupán 0,63 %-a jogosult. Ezzel elismerték, hogy pénzügyileg stabil az Agrova Kft., az üzletkötés kockázata kiemelkedően alacsony.

Ezt követően a PHYLAZONIT márka elnyerte a Business Superbrands Díjat, amely a kimagasló márkaminőség és a márkaépítésbe fektetett munka elismerése. A Superbrands a széles nagyközönség számára ismert, magas minőséget szimbolizáló védjegy, egy olyan díj, ami mind a fogyasztók, mind az üzleti döntéshozók számára komoly értékmérő elismerés, a világ 90 országában. A Superbrands márka nem pusztán egy logó, ebben a terméken kívül, a márkához és a céghez kapcsolható valamennyi tényező szerepel az ismertségtől, a pénzügyi megbízhatóságon át a lojalitásig.

A Superbrands díjat követően a MagyarBrands program is elismerte a tevékenységünket. A PHYLAZONIT kiváló márkának számít, a haza innovatív TOP márkák egyikeként. A MagyarBrands program kizárólag olyan magyar márkát értékel, amely Magyarországon született, vagy a létrejöttében-alapításában magyarok vettek részt. A MagyarBrands rendkívül komplex díj: egy márka pénzügyi adatok többszempontú vizsgálata, valamint fogyasztók és szakértők egyöntetű értékítélete alapján részesülhet ebben az elismerésben.

Finnország Államelnöke a finn minőségügyi partnerszervezet kezdeményezése alapján 2007-ben indította útjára a „Minőség-Innováció” pályázatot. Finnország sikeres kezdeményezéséhez azóta csatlakozott: Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Izrael, Kazahsztán, Litvánia, Spanyolország, Kína, Oroszország és Magyarország. Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottsága által meghirdetett Minőség-Innováció 2017 pályázaton a "Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk" kategóriában a Phylazonit Technológia kapta a nemzeti díjat, ezáltal jogosulttá váltunk a nemzetközi megmérettetésen is részt venni.

2017-ben 20. alkalommal hirdették ki a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszerévé vált, bizonyítva, hogy a minőség hagyományt teremtett. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki idén a Magyar Termék Nagydíj Védjegy-kitüntetést, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén. A jubileum évében az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt.

A Phylazonit Technológia Termékcsalád is kiérdemelte ezt a rangos elismerést, így már harmadik alkalommal részesültünk eme megtiszteltetésben. 2013-ban a Phylazonit baktériumtrágyák (MC és CB), 2016-ban a Phylazonit Talajregeneráló baktériumkészítmény és 2017-ben a Phylazonit Technológia Termékcsalád is Magyar Termék Nagydíjas lett.

Vajda Péter ügyvezető a díjjal

Számunkra ezek az elismerések, díjak visszacsatolásai annak, hogy jó irányba haladunk. A Phylazonit talajbaktérium készítmények gyártása és forgalmazása nekünk nem csak egy egyszerű munka, hanem egy csodálatos eszköz is arra, hogy óvjuk a környezetünket, hozzájáruljunk egy fenntartható mezőgazdasághoz és hosszú távon megőrizzük és javítsuk a táplálék alapjául szolgáló termőföldek állapotát. Termékeink folyamatos fejlesztésével igyekszünk olyan értéket teremteni, amely a gyermekeink, unokáink számára is biztosíthatja az élhetőbb jövőt, hiszen Szívügyünk a termőföld!

Vissza a bejegyzésekhez