Hírek oldal

Innovatív talajgazdálkodás

Természetes módszerekkel a mikotoxinok ellen


Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak az egészséges életmódot támogató és azt fenntartó módszerek, amelyek nemcsak a környezetvédelmi eljárások, de az ipari és termelési technológiák terén is új lehetőségeket nyújtanak. Nem meglepő hát, hogy az élelmiszer- és takarmánybiztonság is egyre nagyobb figyelmet kap, főleg, hogy a tények azt mutatják, a takarmány- és élelmiszer eredetű megbetegedések meglepően gyakoriak. Ennek oka pedig a talajban élő káros mikroorganizmusok és más élő szervezetek által termelt mérgekben gyökerezik.

Phylazonit a Forbes Magyarország lapjain!

 

A „Phylazonit” szóval mezőgazdasági háttérrel nem rendelkező emberek is egyre többször találkozhatnak. Eleinte mindez egy termék és egy technológiai eljárás képében rögzül az emlékezetben, de aki kicsit is szorosabb kapcsolatba kerül velünk, nagyon hamar rájön, hogy itt sokkal többről van szó. 

Tarlóbontás más szemszögből

Ma már a tarlóbontás több szempontból is az okszerű gazdálkodás része és technológiai eleme.

A Magyar Termék Nagydíjas Phylazonit Talajregeneráló készítmény

 

2016-ban 19. alkalommal hirdették ki a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszerévé vált, bizonyítva, hogy a minőség hagyományt teremtett. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. 

A Phylazonit hozza azt a bizonyos „pluszt”

 

A Szekeres Mezőgazdasági Kft. a Fejér megyei Polgárdi határában, mintegy ezer hektáron gazdálkodik. A családi gazdaság növénytermesztési ágazatvezetőjével többek között arról beszélgettünk, hogyan végződött a most lezárult kísérlet, melynek során a Phylazonitot repcében próbálták ki. Szekeres Lajos olyannyira elégedett a talajoltóanyag hatásával, hogy az idén jócskán növelik a Phylazonittal kezelt terület arányát.

A Phylazonit technológia Kompolton is bizonyított

 

Napjainkban a mezőgazdasági termelés legaktuálisabb kérdéseinek egyike a talajok termékenységének fenntartása, illetve a termelés és a környezetvédelem célkitűzéseinek összehangolása. Legfontosabb követelmény, hogy a gazdálkodás alkalmazkodjon az ökológiai és ökonómiai viszonyokhoz. A Kompolton végzett kísérlet távlati célja annak vizsgálata, hogy a Phylazonit baktérium készítmény milyen hatással van a talaj tápanyag készletére, szerkezetére. 

Baktériumokkal az egészségesebb életért!

 

Új taggal bővült a Phylazonit termékcsalád, s nem ok nélkül. De ahhoz, hogy felismerjük a Phylazonit Talajregeneráló jelentőségét, a szokásosnál is egy kicsit mélyebbre kell ásnunk. Egészen a probléma gyökeréig.

Kiemelkedő eredmény repcében a Phylazonittal

 

Figyelemre méltó eredményt produkált a repce a békés megyei Agro-Déló Kft. földjein. A súlyos jégkár ellenére is közel 4,5 tonnás üzemi átlag elismerést érdemel. Az elemekkel dacoló teljesítményt a jókor, okszerűen alkalmazott Phylazonit tette lehetővé.

Új korszak a baktériumtrágyák használatának történetében: AKG-ban is együtt!

 

Új korszak köszöntött be a talajoltás és tarlóbontás történetében, de a baktériumtrágyázás hazai gyakorlatában is más időket élünk. Az új korszak legfontosabb ismérve a változás és a változtatás.

Tarlóbontás akkor és most

Húsz évvel ezelőtt köteleztük el magunkat a Phylazonit mellett, az a két évtizedes múlt pedig számos előnnyel bír. A minap mezőfalvai partnerünk egykori cikkére bukkantunk. Ha már a kezünkbe akadt, leporoltuk.