Hírek oldal

„Szembetűnő a kezelt és a kezeletlen terület közötti különbség”

 

Nagy Imre Gábor Vas megyében, Szombathely mellett egy kis faluban, Bozzaiban gazdálkodik édesapjával és öccsével 350 hektáron. Főbb kultúráik a kalászosok, a repce, a kukorica és a szója. Egy átlagos vetésforgó 100 hektár őszi kalászosból, 100 hektár repcéből és a tavaszi vetésekből áll a földjeiken. A Phylazonittal először 5 éve kerültek kapcsolatba, amikor a szárbontáshoz a Tarlóbontót kipróbálták. Mivel az első tapasztalatok jók voltak, beállítottak egy „Phylazonit Farmnak” keresztelt területet, ahol azóta is nagy sikerrel használják a cég termékeit, már az Energia Humin lombtrágyával kiegészülve. Idén úgy tervezik, hogy utóbbit az összes búzára és repcére is kijuttatják.

Bővítette kapacitását a Phylazonit

 

2017. március 2-án ünnepélyes keretek között került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen a Phylazonit baktériumkészítményeket előállító üzemünkben megvalósult kapacitásbővítő beruházás átadására. 

„Ahol elkezdtük a baktériumtrágyás technológiát, javulást tapasztaltunk”

 

 

Kapeller Zoltán családi gazdálkodó Mezőszilason lakik és a település környéken, Mátyásdombon, Lepsényben, Igaron gazdálkodik 240 hektáron. Földjei változó minőségűek, amelyeken kukoricát, búzát, napraforgót és szóját termeszt. Szarvason végezte a főiskolát, kiváló minősítéssel. A gazda a fenntartható gazdálkodás híve, baktériumtrágyát használ földjein: a Phylazonit technológiával három fő pillérre épít: a talaj szerkezetének javítására, a tápanyagfelvétel hatékonyságának fokozására és a növény ellenálló képességének növelésére.

 

Tápanyag-utánpótlás újragondolva!

 

Cégünk az idei évtől elindította „Phylazonit technológia” néven szakmai ajánlását, amely három fő pillérre épít: a talaj szerkezetének javítására, a tápanyagfelvétel hatékonyságának fokozására és a növény ellenálló-képességének növelésére.

Lendület, fejlődés, elismerés - A Phylazonit 2016-ban

 

A Phylazonit a talajközpontú gondolkodás mentén immáron két évtizede egy újfajta szemléletmódot épít. Az 1996-ban lefektetett alapokra építkezve 2016-ban ezt az új nézőpontot már ki is tudtuk teljesíteni, törekvéseinket pedig szakmai elismerések sora követte. Küldetésként tekintünk munkánkra, elhivatottak vagyunk a mezőgazdasági termelés jövőjének formálásában, a talaj termékenységének, életerejének növelésében – ez pedig minden nap új lendületet ad számunkra.

Üzleti Etikai Díjban részesült a Phylazonit

 

Büszkén és örömmel tudatjuk, hogy az Agrova Kft., mint a Phylazonit baktériumkészítmények forgalmazója, elnyerte a gazdasági szféra rangos elismerését, az Üzleti Etikai Díjat.

"Szécsi Zoltán is halhatatlan lett"

Bekerült a vizes sportok halhatatlanjait jegyző International Swimming Hall of Fame-be, vagyis a Hírességek Csarnokába hat háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás és a Phylazonit baktériumkészítményeket mezőgazdasági területein elhivatottan alkalmazó Szécsi Zoltán is. 

„A saját földjeinken a jövőben gondolkodunk”

 

A Velencei-tótól délre, a Sárrét kellős közepén fekvő Abán gazdálkodik ifjabb Farkas Károly. Az általuk működtetett gazdaságban két éve használnak Phylazonitot. Már az első szezonban mérhető terméstöbbletet tapasztalt, de a fiatal gazda a baktériumkészítmények alkalmazásának inkább a hosszabb távon megmutatkozó, kedvező hatásaira fekteti a hangsúlyt.

Szakértelem, eredmény és biztonság kukorica tarlókezeléssel

 

Az ősz közepéhez érve a kukorica betakarítása után a földön maradt tarló kezelése még hátra van, amihez a hagyományos mulcsaprítás mellett - az agrotechnológiai lehetőségeket figyelembe véve - már további, a talajművelést távlati szempontból kezelő módszerek is rendelkezésre állnak.

Életet vittünk a halott homokba

A Nyírség legészakibb csücskében, Tiszabezdéden gyenge homoktalajokon gazdálkodik Sütő Csaba. A mostoha körülmények ellenére is szép eredményeket ér el a családi gazdaság, ám területük jó negyedén mind ez idáig képtelenségnek látszott a növénytermesztés. A halott homokban semmi sem maradt meg – egészen addig, amíg meg nem érkezett a segítség a Phylazonittól.