Talajvédelem – a megtervezett jövő

Csak extra kiadások árán érzi emelhetőnek a terméshozamokat? Azon aggódik, hogy ha így megy tovább, akkor mi lesz pár év múlva? Meglehet, nem vigasz, de nincs egyedül ezekkel a gondolatokkal.

Egyes kutatások szerint Európában jelenleg tizenhétszer!!! gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy helyreáll a minősége. Tehát az alatt az idő alatt, míg 17 kg termőtalaj minősége teljesen leromlik, csak 1 kg-nyi éled újjá. Úgy tűnik, végre világszerte ráébredtek a talajvédelem fontosságára. Szerencsére a szakemberek az elmúlt évtizedekben sem tétlenkedtek, hanem megoldást találtak a problémára, ami a talajbaktérium készítmények alkalmazásában rejlik.

A talajvédelem alapfeltétele az élő baktérium

Mivel a betakarított növény már nem tudja tovább táplálni a gyökérzeten élő baktériumokat ezért a földbe beforgatott, lassan elbomló növényi szármaradvány bontásához, gondoskodni kell az ’utánpótlásról’. Az élő talajbaktériumok bevitele mindennek új lendületet ad. A termőföld nem savasodik tovább, sőt egyre javul a pH értéke, helyreáll a mikroorganizmusok egyensúlya, az új termés számára egyre jobbak a körülmények. Tehát ahelyett, hogy a megcsappanó termésátlagokkal küszködne, a termése évről évre erősebb, egészségesebb lesz, és egyre jobban tűri a stresszt.

A talajbaktérium készítmények alkalmazása is legyen a terv része!

Év végén és év elején az ember magánéletben és munkában is rendezi sorait. A mezőgazdaságban ez úgy néz ki, hogy tervet készítünk: mit hová tegyünk, miből mennyit használjunk fel az egyes területeken. Ha terméshozam növekedést szeretne elérni, akkor a gazdálkodási terv összeállításának szerves része kell, hogy legyen a talajvédelem is.

Hogyan és mikor kell a talajbaktérium készítményeket használni? Ha valóban jobb eredményeket akar elérni, akkor egész évben:

vetés előtt,
sorközművelésnél,
tarlóbontásnál!

A Phylazonit talajbaktérium készítmények napjainkban már egyet jelentenek a valódi minőséggel – és nem véletlenül. Az országban szinte egyedülálló módon közvetlenül a gyárainkból szállítunk, így garantált, hogy a baktériumkészítmény mindig valóban ’élő’ lesz. A termékeinkre garanciát vállalunk, kollégáinkra pedig mindig számíthat, ha tanácsra, információra vagy konkrét segítségre van szüksége.

2019-01-18T18:50:50+00:00