Hírek

Hírek oldal
A Phylazonit a gyomaendrődi gépbemutatón

A Phylazonit a gyomaendrődi gépbemutatón

September 01,

Szántóföldi gépbemutatót és szántóversenyt rendeztek az elmúlt hétvégén a Békés megyei Gyomaendrődön. Az eseményről nem hiányozhatott a Phylazonit sem! Sátrunknál a résztvevők megismerkedhettek a korszerű talajoltási technológiával és a Phylazonit kijuttató szerkezettel felszerelt Köckerling magágykészítő géppel is.

Gyomaendrőd határában, Öregszőlő közelében gyűltek össze a régió termelői és mezőgazdasági szakemberei 2014. augusztus 16-án. A szántóföldi gépbemutató és szántóverseny keretében az érdeklődők korszerű talajművelő gépekkel ismerkedhettek meg, köztük a Väderstad és a Köckerling berendezéseivel.

Az eseményen cégünk is részt vett. A program részeként szakértőink bemutatták a vendégeknek a Phylazonit talajoltási technológiát. A szakmai nap szervezője partnerünk, Búza Tamás volt. A helyi gazdálkodó elhozta saját Köckerling magágykészítő gépét, amelyet Phylazonit kijuttató szerkezettel szereltek fel – kollégáink ennek segítségével ismertették meg a részvevőkkel a Köckerling–Phylazonit tarlóművelési technológiát. Szakmai sátrunknál területi tanácsadóink egész nap a vendégek rendelkezésére álltak, és válaszoltak a talajoltással, a fenntartható mezőgazdasági termeléssel és az okszerű talajműveléssel kapcsolatos kérdésekre.

Az esemény legnagyobb látványossága a délelőtt megrendezett szántóverseny volt. Itt két kategóriában – váltvaforgató és ágyeke – mérték össze a tudásukat a gazdák. A verseny során a versenyzőknek egy-egy kimért parcellát kellett felszántaniuk a tarlón. A bírák az elvégzett munkát a szántás és a nyitóbarázda minősége, az összevetés tökéletessége, a növényi maradványok alátakarása, a záróbarázda egyenessége és az ekeleeresztés és kiemelés pontossága alapján értékelték. A váltvaforgató kategóriában a versenyt Gellai Zsolt nyerte, az ágyekék megmérettetésén Filyó Sándor végzett az első helyen.

Vissza a bejegyzésekhez