Hírek

Hírek oldal

Egyedülálló újítás - Veszteségmentes kijuttatás, kontrollált sebességgel

September 01,

A magas minőségű termék ma már nem elég, éppen ezért folyamatos innovációkkal kívánjuk megkönnyíteni partnereink munkáját, növelve a szakmai precizitást. Legújabb fejlesztésünk a Phylazonit kijuttatószerkezethez kialakított új sebességszabályozó automatika, amely TempoSensor néven került szabadalmi oltalom alá. Az adagoló készülék segítségével egyenletesen lehet a termőföldre kijuttatni a Phylazonit baktériumokat. A berendezés megakadályozza, hogy a munkagép egyenetlen sebessége miatt egyik területre több, máshová kevesebb baktérium jusson, hiszen ez csökkentené a hatékonyságot.

A berendezés öt fő részből áll:
elektronikus vezérlőegység, elektromos szivattyú, út jeladó, nyomásszenzor és szórófejek.

A készülék 12 voltos feszültséggel üzemel, és általában az erőgép szabványos hárompólusú csatlakozóján kap áramot. A gép kezelője működés közben folyamatosan látja a vezérlőegység kijelzőjén a haladási sebességet, a rendszerben lévő nyomást, az eddig megművelt terület méretét, és az adott sebességhez tartozó optimális nyomást. A vezérlőegység hangjelzéssel is figyelmeztet a felmerülő problémákra, például ha hirtelen leesik a nyomás a rendszerben.
A munkagépre felhelyezett út jeladó jeleiből a készülék kiszámolja a pillanatnyi sebességet. A szivattyú után beépített ipari nyomásszenzornak köszönhetően mindig pontosan mérhető a nyomás a rendszerben. Az elektronikus vezérlőegység végzi a szivattyú fordulatszámának szabályozását az előbbi két jeladó segítségével. Másodpercenként kétszer leolvassa a rendszernyomást, kiszámolja a sebességet, ebből eldönti, hogy kell-e a szivattyú sebességén változtatni, és ha igen, milyen irányban. A hatékony munkavégzés érdekében a vezérlőegységben csupán néhány paramétert kell előzetesen beállítani, használata egyszerű.

A TempoSensor kifejlesztésével tovább képviseljük azt az irányt, mely a professzionális és fenntartható termelés érdekében újabb és újabb mérföldköveket kínál a gazdálkodóknak.

Vissza a bejegyzésekhez