Hírek

Hírek oldal

Új technológiai pont született!

September 01,

Talajkutatások, laboratóriumi vizsgálatok, szervezetek, talajtani intézetek által is közzétett adatok alapján is igazolható: nincs igazán jó talaj Magyarországon! Persze felmerül a kérdés, milyen a „jó” talaj? Végtelenségig lehetne feszegetni a kérdést, de egyvalamiben talajbiológiai elemzés nélkül is megállapodhatunk: minél jobb egy talaj, annál nagyobb talajélettel rendelkezik, melyet aztán a növények fejlődésére fordíthat. Talajélet alatt a talaj mikroorganizmusainak meglétét és aktív működését értjük, lehetőleg méreganyagok, káros szermaradványok nélkül. Külföldön, a nálunk fejlettebb termelői bázissal rendelkező agráriumokban a mikroorganizmusok meglétére és pótlására különösen nagy figyelmet fordítanak termelők, ám hazánkban ez – talán az elmúlt évtizedek téves edukációs irányai miatt – túlságosan háttérbe szorult, miközben a „talajoltás” jelentős hozamnövelő hatásai számokkal is igazolhatók.

A Phylazonit felvállalta, hogy a talajoltást önálló technológiai fázisként deklarálja és hazánkban is népszerűsíti, mint az új generációs, talajközpontú hozamnövelés mozgatórugóját. A talaj baktériumokkal történő beoltásának számtalan előnye van, de elsősorban azt kell látni: a talajba juttatandó baktériumok nem csupán egy „terméket” jelentenek, hanem ennél jóval többet, egy olyan szemléletmódot, mellyel a hozamnövelés és a felelősségteljes, talajközpontú gondolkodás egyszerre valósul meg.

Hosszú évek tapasztalata igazolja, hogy a talajoltásnak van relevanciája, az eredmények pedig önmagukért beszélnek. Látható, hogy míg a talajoltás nélkül dolgozó termelők jellemezően már a hozamok fenntartásával is megelégednek, addig a talajoltást használó termelők a növekedésben gondolkodnak, évről-évre többet termelnek, és évről-évre újabb technológiai fázisokba iktatják be a talajoltást. Legyen az vetés előtt vagy azzal egymenetben történő oltás, tarlóbontás vagy akár sorközművelés, a talajoltás minden fázisban hozamnövekedéssel hálálja meg a felelősségteljes gondolkodást.

A Phylazonit a rendelkezésre álló innovációira és partneri kapcsolataira támaszkodva a talajoltást komplex rendszerré tette. A KWS-szel együttműködve már a legpotensebb vetőmag ajánlásától kezdve jelen tud lenni a termelésben, a és kiváló termék mellé kijuttatószerkezetet, valamint egyedülálló módon sebességszabályzó automatikát – saját fejlesztésű TempoSensort – is kínál. Mindezt a Phylazonit tanácsadók szakértelme és partneri segítsége teszi teljessé, melyhez írott szakirodalmat is biztosítunk.
Legyen Ön is az elsők között, akik elsajátítják a fenntartható gazdálkodás filozófiáját és saját hasznukra fordítják Phylazonit talajoltás hozamnövelő képességét!

Vissza a bejegyzésekhez