Hírek

Hírek oldal

Repce: 4,97 t/ha Phylazonittal!

September 07,

A napokban az utolsó tábláról is betakarították a repcét a Szabadegyházi Agrár Zrt. területein. A gazdaságban a tavaly ősszel vetett repce mindenütt kapott Phylazonit CB-t. Az idei termésátlag hektáronként csaknem nyolc mázsával magasabb a tavalyinál, amikor még nem alkalmaztak Phylazonitot!

A gazdaságban négy repcefajtát vetettek. A DK Excellium 3,815 t/ha-t, a Rapool Rohan 4,31 t/ha-t, a Rapool Sherpa 4,969 t/ha-t, a KWS Hybrirock pedig 4,245 t/ha-t teljesített. A repce teljes, 156,8 hektáros vetésterületén a termésátlag 4,198 t/ha volt, szemben a tavalyi 3,4 tonnával hektáronként.

A repce tápanyag-utánpótlását illetően megtudtuk, hogy a terület ősszel 1,5 t/ha vinaszt kapott, valamint 200 kg/ha NPS 8:24:24 műtrágyát; a kálium pótlásáról a vinasz révén gondoskodtak. A repce magágyába Phylazonit CB talajoltóanyagot dolgoztak be. Tavasszal két részletben, összesen 500 kg/ha pétisót juttattak ki, valamint az állományt bóros lombtrágyával kezelték. Az okszerűen felépített tápanyagpótlást jól kiegészítette a Phylazonit CB, amely segített a tarlómaradványokban kötött tápanyagok feltárásában és a talaj szerkezetének, illetve vízgazdálkodásának javításában.

Vissza a bejegyzésekhez