Hírek

Hírek oldal

Mégse ÖL a klóros víz!

April 08,

A mai rohanó világ óriási kihívás elé állítja a termékgyártó cégeket. Ez alól nem kivétel a mezőgazdaság sem. Azon cégek, akik nem fejlesztenek, lemaradnak, hiszen a környezeti változásokat, a fejlődő technikát, valamint a termelői igényeket is ki kell elégíteni.

Termelői igények közé tartozik, az is például, hogy minél egyszerűbb és minél kisebb költségekkel járjanak azok a termékek és technológiák, amelyeket a növénytermesztésben használnak.

Erre törekedett a Phylazonit fejlesztő csapata is, hiszen sok helyen nem megoldható az, hogy fúrott kútból vagy természetes forrásból jussanak vízhez a baktériumkészítmény kijuttatásához.

A Phylazonit legújabb fejlesztésénél ez a probléma megoldódni látszik. Az új Phylazonit Talajoltó kapcsán, amelyet cégünk most hozott forgalomba megvizsgáltuk azt is, hogy hogyan lehet segíteni a termelőket azzal, hogy még egyszerűbbé váljon a Phylazonit beillesztése a technológiába, hogy ez sem időben, sem többlet költségekben ne akadályozza a termelőt.

Ezért megvizsgáltuk azt, hogy hogyan keverhető csapvízzel a Phylazonit készítmény. Megbízást adtunk az OKI-nak (Országos Környezet-egészségügyi Intézet), hogy vizsgálja meg, hogy különböző szabad klór mennyiség mellett, hogyan változik a baktériumszám a készítményben. Ezzel azt akartuk megvizsgálni, hogy használható-e hálózatból vett vízzel a Phylazonit.

Az eredmény a következő lett:

  • A Phylazonit Talajoltó készítményben lévő élő baktériumszámot nem befolyásolta a víz aktív vas-tartalma (2 mg/l értékben),  a víz keménysége még 35 német vízkeménységi foknál sem. Ezek az értékek magasabbak, mint amit a vezetékes vízben lehet találni.
  • A Phylazonit Talajoltó csíraszámát nem befolyásolta a víz aktív klórtartalma 1 mg/l értékig. 2 mg/l értéknél is
  • elhanyagolható szintű volt a csökkenés.  Normál viszonyok között az ivóvíz aktív klórtartalma legfeljebb 0,5-0,7 mg/l.
  • Ha valaki ennek ellenére kíváncsi arra, hogy az ő vezetékes vízével keverhető-e a Phylazonit készítményei, erre is megtaláltuk a megoldást.

Kollégáinknál 2015. április 10-től elérhető a víz klórtartalmát mérő eszköz, amellyel Ön saját szemével meggyőződhet, arról, hogy a befektetett pénzének értékét nem csökkenti a víz hatása.

A vizsgálat menete:

Folyamatos fejlesztés alatt áll a kijuttatási technológiai is. Nagyon fontosnak tartjuk ugyan is azt, hogy a termelő ne csak terméket kapjon, hanem technológiát is. Ennek köszönhetően bármilyen munkaművelet esetén megtaláltuk a megfelelő eszközöket, hogy Ön egy menetben és így a leghatékonyabban és a legkisebb költségek mellett tudja kijuttatni a termékeinket.

A Phylazonit és csapata folyamatos fejlesztéseivel halad a kor nyomában és próbálja kielégíteni az Ön által elvárt és megfogalmazott igényeket.

Részletes tájékoztatásért, valamint a klór tartalom vizsgálatáért forduljon bizalommal munkatársainkhoz:

Vissza a bejegyzésekhez