Hírek

Hírek oldal
Talajjavítás = egyenletes, megbízható termés

Talajjavítás = egyenletes, megbízható termés

December 28,

A nyereséges gazdálkodás első lépése: talajjavítás

 

Tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy a földje folyamatosan jó minőségű és megfelelő hozamú termést produkáljon? A tápanyagok mellett baktériumok. Ők azok, akiket senki sem lát (legalábbis nem szabad szemmel), de nélkülük szó szerint ’megáll az élet’. A talajjavítás legfontosabb feladata, hogy ezeket a láthatatlan legénykéket egyensúlyban tartsa. Képzelje el őket egy focicsapatként: mindegyiknek megvan a maga pozíciója, feladata. Egyik játékos sem eshet ki, és egyik poszton sem lehetnek túl sokan a másik rovására, ha ütőképes csapatot akarunk.

 

Baktériumtrágya? A talajjavítás nyerő összeállítása!

 

A baktériumok ugyanis az első pillanattól az utolsóig végig kísérik és támogatják a növény fejlődését. Jelen vannak a gyökér közvetlen környezetében, tulajdonképpen egy fajta “szimbiózisban” élnek vele. A nem megfelelő műtrágyázás, illetve a szármaradványok nem megfelelő beforgatása miatt ezeknek az apró mikroorganizmusoknak a száma azonban folyamatosan csökken. A talaj állapotát helyre kell állítani. Erre szervestrágya hiányában a folyamatos talajoltás, a baktériumtrágya a tökéletes megoldás.

 

A Phylazonit baktériumtrágya 3 fantasztikus hatása

  1. a kijuttatott baktériumok elősegítik a növény növekedését, hormon és vitamintermelésükkel az optimális fejlődését biztosítja
  2. másodlagosan kiválasztott anyagaikkal védik a növényeket, javítják az ásványi anyag ellátottságát
  3. felvehetővé teszi a növény számára a talajban lévő foszfort, káliumot, kalciumot és magnéziumot

 

Mindig a legjobb – hogy Ön is labdába rúghasson!

A Phylazonit mérnökkutatói évtizedek óta kísérleteznek a minél jobb baktériumtrágya kifejlesztésével. Mert hiába van meg a ’nyertes csapat’, akárcsak a fociban, a mezőgazdaságban is állandóan változnak a körülmények, alkalmazkodni kell hozzájuk. Tehát a termékeket folyamatosan fejleszteni kell.

 

Laboratóriumainkban sosem szünetel a munka, hiszen Önnek mindig a legjobb baktériumtrágyát kell használnia!

Ha szeretne többet tudni a baktériumtrágya leghatékonyabb felhasználásáról, a talajjavításnak az Ön számára is elérhető eredményeiről, olvasson tovább: http://phylazonit.hu/tapasztalatok

 

Vissza a bejegyzésekhez