Hírek

Hírek oldal
Talajvédelem – a megtervezett jövő!

Talajvédelem – a megtervezett jövő!

January 11,

Csak extra kiadások árán érzi emelhetőnek a terméshozamokat? Azon aggódik, hogy ha így megy tovább, akkor mi lesz pár év múlva? Meglehet, nem vigasz, de nincs egyedül ezekkel a gondolatokkal.

Egyes kutatások szerint Európában jelenleg tizenhétszer!!! gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy helyreáll a minősége. Tehát az alatt az idő alatt, míg 17 kg termőtalaj minősége teljesen leromlik, csak 1 kg-nyi éled újjá. Úgy tűnik, végre világszerte ráébredtek a talajvédelem fontosságára, ezért is lett 2015 a talaj éve. Szerencsére a szakemberek az elmúlt évtizedekben sem tétlenkedtek, hanem megoldást találtak a problémára, ez a megoldás pedig a baktériumtrágya.

 

A talajvédelem alapfeltétele az élő baktérium

 

Mivel a földbe beforgatott, lassan elbomló szár már nem tudja táplálni a baktériumokat, gondoskodni kell az ’utánpótlásról’. Az élő baktériumtrágya bevitele mindennek új lendületet ad. A talaj nem savasodik tovább, sőt egyre javul a PH értéke, helyreáll a mikroorganizmusok egyensúlya, az új termés számára egyre jobbak a körülmények. Tehát ahelyett, hogy a megcsappanó termésátlagokkal küszködne, a termése évről évre erősebb, egészségesebb lesz, és egyre jobban tűri a stresszt.

 

A baktériumtrágya is legyen a terv része!

Év végén és év elején az ember magánéletben és munkában is rendezi sorait.

A mezőgazdaságban ez úgy néz ki, hogy tervet készítünk: mit hová tegyünk, miből mennyit használjunk fel az egyes területeken. Ha terméshozam növekedést szeretne elérni, akkor a gazdálkodási terv összeállításának szerves része kell legyen a talajvédelem.

Hogyan kell a baktériumtrágyát helyesen használni? Mikor kell a talajoltás? Ha valóban jobb eredményeket akar elérni, akkor egész évben!

  • vetés előtt
  • sorközművelésnél
  • tarlóbontásnál

A Phylazonit baktériumtrágya napjainkban már egyet jelent a valódi minőséggel – és nem véletlenül. Az országban szinte egyedülálló módon mi közvetlenül a gyárainkból szállítunk, így garantált, hogy a baktériumkészítmény mindig valóban ’élő’ lesz. A termékeinkre garanciát vállalunk, kollégáinkra pedig mindig számíthat, ha tanácsra, felvilágosításra vagy konkrét segítségre van szüksége.

 

A talajvédelem fontosságáról és a baktériumtrágya fantasztikus eredményeiről tudjon meg többet most! http://www.phylazonit.hu/termeloi_tapasztalatok

 

Vissza a bejegyzésekhez