Hírek

Hírek oldal
A talajjavítás jövője!

A talajjavítás jövője!

January 25,

A talajjavítás fontosságát már minden, a mezőgazdaságban dolgozó szakember elismeri. Hogyan valósulhat meg a talajvédelem, hogyan lehet maximális hozamot elérni és mit kell tenni a stressztűrő termés érdekében? Vajda Pétertől, a Phylazonit ügyvezetőjétől megtudjuk.

 

2016-tól a cégünk egy kézben fogja össze a fejlesztést, a gyártást és az értékesítést. Hogy miért fontos ez? Azért, amiért Ön is azt szereti, ha a gazdálkodását egy kézben tudja tartani: ha a munkák többségét a saját gépeivel, a saját embereivel tudja végeztetni. Ez ugyanis mindig lényegesen jobb eredményt hoz, mint a bérmunka.

A fejlesztés, a gyártás és az értékesítés összehangolását azért tartjuk kiemelten fontosnak, mert a talajjavítás területén is nagyon fontosak a közvetlen termelői, piaci információk.

 

Talajjavítás és fejlesztés

Hogy valóban segíthessünk, nekünk arra a problémára kell megoldást találni, amivel a termelő nap mint nap küzd.  A működésünk alatt nagyon sok fejlesztő és kutató rengeteg különböző ötlettel állt és áll elénk. 

Mi legelőször mindig azt vizsgáljuk meg, hogy erre vajon szüksége van-e a termelőnek? Azaz, az adott új fejlesztés hogyan tudná támogatni a termelő gazdálkodását.  

 

A talajvédelem alapja az adatgyűjtés

Mivel az értékesítést is mi végezzük, ezért nagyon sok információ jön be hozzánk a földeken előforduló problémákról, arról nem is beszélve, hogy közülünk többen maguk is termelnek.

Az összegyűjtött adatok alapján rájöttünk, hogy a növénytermesztésben a legégetőbb problémák egyértelműen a talajhoz vezethetők vissza, ezért az elmúlt években a fejlesztéseinket is ebbe az irányba mozdítottuk el.

A folyamat nagyon fontos része az, hogy saját laborral és mikrobiológus gárdával rendelkezünk, hiszen csak így tudunk valóban mi irányítani. Így mi magunk határozhatjuk meg azt, hogy a fejlesztések milyen irányba haladjanak, és mi az, amit el szeretnénk velük érni.

 

A Phylazonit értéket ad

Mi először felmérjük a piaci igényeket, ezek alapján fejlesztünk, majd értékesítünk. És nem fordítva. Sokszor látjuk az üzleti életben, hogy valaki kitalál valamit, amit aztán az értékesítők megpróbálnak eladni. Igaz, azt szokták mondani, hogy egy jó marketinggel mindent el lehet adni, de mi akkor érezzük valóban jól magunkat, hogy ha tényleges értéket adunk.

Tehát mi olyan dolgokat akarunk a termelőnek, azaz Önnek adni, amely az Ön számára értéket képvisel, és amelynek értékéről saját maga is meggyőződhet, hiszen a hozamainak a növekedése, a szélsőséges időjárási körülményeknek jobban ellenálló, és egészségesebb termés bizonyítják azt. Kiemelten fontosnak találjuk a személyes jelenlétet és tanácsadást. Ugyanis mi nem egy terméket, hanem egy olyan technológiát kínálunk, amivel segíteni tudunk.

 

A talajjavítás jövője

Az eredmények nagyon kecsegtetőek, hiszen az új termékeink már a kísérleti stádiumban és az engedélyezési folyamat alatt is kiváló eredményeket mutattak. 2016-ban ezek az új készítmények már a termelők, tehát az Ön számára is elérhetőek lesznek.

Hiszem és tudom, hogy a talajjavítás általunk kínált technológiájával jelentős változásokat lehet elérni a mezőgazdasági növénytermesztésben. A Phylazonit munkatársaival együtt szeretném, ha 2016-ban Ön is megtapasztalná ezt.

 

Ha tanácsra, segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal: http://phylazonit.hu/orszagos-tanacsadoi-halozat

 

Vissza a bejegyzésekhez