Hírek

Hírek oldal
Életerős, energiától duzzadó növények

Életerős, energiától duzzadó növények

April 22,

 

A tápanyagok nagy részét növényeink a gyökereiken keresztül veszik fel. A makro- és mezoelemeket a leveleiken át csak korlátozottan, kismértékben pótolhatjuk, mikrotápanyagokkal azonban bőséggel elláthatjuk őket a lombtrágyázás során. Ebben rejlik az Energia Humin jelentősége.

A lombtrágya mikroelemei olyanok a növényeknek, mint a vitaminok és ásványi anyagok az emberi szervezet számára, nélkülözhetetlenek. Erősítik a növényeink immunrendszerét, fokozzák az anyagcseréjüket, és a hiánytünetek megelőzésében is kulcsfontosságú szerepet játszanak. Márpedig az egészségesebb növények nemcsak jobb hozamokra képesek, de minket is tápanyagokban gazdag élelmiszerekkel látnak el.

A levéltrágyát alkotó tápelemek hasznosulását kelátképző anyagok segítik. Az Energia Humin összetevői között található humin- és fulvosavak természetes kelátképző anyagok, melyek egyrészt a tápanyagok gyors és hatékony felszívódását teszik lehetővé, másrészt önmaguk is – afféle folyékony humuszként – egyszerűen felvehető, könnyen emészthető táplálékot jelentenek növényeinknek, ráadásul javítják a tápanyag-reakciójukat is.

Ajánlott dózis: 4-6 l/ha mennyiségben, 200-350 l/ha vízmennyiséggel, a növény 3-6 leveles állapotától virágzásig
terjedő időszakban, legfeljebb 3 %-os töménységben kijuttatva. 

Sűrűség: 1,26 kg/dm³

Vissza a bejegyzésekhez