Hírek

Hírek oldal
Lendület, fejlődés, elismerés -  A Phylazonit 2016-ban

Lendület, fejlődés, elismerés - A Phylazonit 2016-ban

December 13,

 

A Phylazonit a talajközpontú gondolkodás mentén immáron két évtizede egy újfajta szemléletmódot épít. Az 1996-ban lefektetett alapokra építkezve 2016-ban ezt az új nézőpontot már ki is tudtuk teljesíteni, törekvéseinket pedig szakmai elismerések sora követte. Küldetésként tekintünk munkánkra, elhivatottak vagyunk a mezőgazdasági termelés jövőjének formálásában, a talaj termékenységének, életerejének növelésében – ez pedig minden nap új lendületet ad számunkra.

 

Díjak, szakmai rendezvények

Már az év eleje is komoly megjelenési lehetőséget és szakmai elismerést biztosított a Phylazonit számára. A január 27-30. között megrendezett 34. AGROmashEXPO-n és 6. AgrárgépShow-n 18 ország 350 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A Phylazonit csapata Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval kiegészülve tágas standdal várta az érdeklődőket. Idén is sokan voltak kíváncsiak a vetőgépre szerelt Phyller kijuttató szerkezetünkre, bemutattuk a baktériumkészítmények kijuttatásának módját és szemléltettük a szerkezet felszerelésének menetét is, olimpiai bajnok vízilabdázónk pedig lelkesen cserélt tapasztalatot az érdeklődő termelőkkel. Jubileumi oklevéllel és ajándékkal köszöntük meg a 15-20 éve mellettünk álló és termékünket használó gazdaságoknak a felénk áradó töretlen bizalmát.
De nem csak osztottuk az oklevelet, hanem kaptunk is. Munkánk elismeréseként a kiállítás szervezőitől Hazai Termékfejlesztés kategóriában átvehettük a Prémium Elismerő Oklevelet. A magyar és nemzetközi fejlesztések díjazására kiírt Termékverseny Pályázatra minden eddigit felülmúló, rekordszámú nevezés érkezett. A magyar agrárium jeles hazai intézményei, a gyakorlati élet és az oktatás, valamint a szaksajtó képviselői alkotta zsűri 45 pályázatot, köztük a Phylazonit Talajoltó baktériumkészítményt találta elismerésre méltónak.

Áprilisban folytatódott a szakmai díjak sora, amikor is a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elismerését vehettük át. Vancsura József, a GOSZ elnöke akkor úgy fogalmazott:

„A díj elsődleges és legfontosabb célja, hogy azokat a mezőgazdasággal foglalkozó embereket díjazzák, akik sokat tettek a magyar gabona termesztéséért. Vajda Sándor egész életében a mezőgazdaságért dolgozott, minden egyes megmozdulása arról szól, hogy a közösséget, a gazdálkodókat és a növénytermesztésen keresztül az egész mezőgazdaságot szolgálja.”

A díj ügyvezetőnk életművének elismerésén túl lehetőséget biztosít a Phylazonit számára arra is, hogy hatékonyabban tudjuk termékeinket népszerűsíteni és még közelebb kerülhessünk a termelőkhöz, gazdálkodókhoz.

Egy hónappal később, májusban az általunk szervezett Talajközpontú Termelés Konferencián Vajda Péter ügyvezető előadásának középpontjába a talajközpontú gondolkodást állította. Hangsúlyozta: új korszak köszöntött be a talajoltás és tarlóbontás történetében, de a baktériumtrágyázás hazai gyakorlatában is más időket élünk. Kiemelte, hogy ennek az új érának a legfontosabb ismérve a változás és a változtatás. Úgy véli, ezt már a 2015-ös Talajok Nemzetközi Éve is jelezte, de az agrár-környezetgazdálkodási támogatás is a változást segíti elő. „Azok a gazdák ugyanis, akik egyelőre még nem élvezik a baktériumtrágyázás előnyeit, az AKG-nak köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy serkentsék a talajéletet, javítsák a vízgazdálkodást és tovább növeljék talajaik termőképességét” – mutatott rá.

 

Új tag a termékcsaládban

A számos szakmai eseményen, rendezvényen túl természetesen az érdemi munka, a kutatás-fejlesztés sem lankadt 2016-ban. Mikrobiológusainknak köszönhetően új taggal bővülhetett a Phylazonit termékcsalád. Felismertük ugyanis, hogy a XXI. század mezőgazdasági jellegzetességei, és a helytelenül alkalmazott agrotechnológia miatt jelentősen leromlott állapotú termőföld nemcsak a káros gombák melegágya, de gyengíti a növények optimális tápanyagfelvételét is. Megállapítottuk, hogy a talajélet felborult egyensúlyát baktériumtörzsek pótlólagos bejuttatásával ellensúlyozhatjuk.
Új termékünkben, a Phylazonit Talajregeneráló készítményben lévő baktériumtörzsek olyan anyagokat termelnek, melyek a közvetlen és közvetett hatásaik által visszaszorítják a talajban a káros penészgombákat. A készítmény alkalmazása a talajsavanyodást, mint káros folyamatot képes lassítani, ennek következtében a kezelt területen termelt növény vízgazdálkodása és tápanyagfelvétele is jelentősen javul.

Azt, hogy az új termékünk szabályosan berobbant a szakmai élet figyelmének középpontjába, mi sem bizonyítja jobban, minthogy rövid időn belül Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták. Az Országház Felsőházi termében ünnepélyes keretek között vehette át a tanúsított minőség kézzelfogható bizonyítékát cégünk ügyvezetője, Vajda Sándor.

 

Az üzleti élet elismerése

Az ősz az üzleti élet terén hozott számunkra elismeréseket. Megjelentünk a Forbes Magazinban, a világ egyik legnagyobb és legelismertebb üzleti újságának magyarországi lapjában, ahol két oldalas riportban mutatták be a Phylazonit elmúlt években folytatott kemény és kitartó munkáját.
Novemberben az Agrova Kft., mint a Phylazonit baktériumkészítmények forgalmazója, elnyerte a gazdasági szféra rangos elismerését, a Magyar Üzleti Etikai Díjat is. Hisszük azt, hogy az üzleti szférában megéri etikusnak lenni és ezt a gondolkodásmódot szeretnénk kiterjeszteni partneri körünkre is. Meggyőződésünk, hogy ezzel a szemlélettel mindenki jól jár, mi is, termelőink és ügyfeleink is sokkal sikeresebbekké, működésük pedig hatékonyabbá válik. Ezt erősíti küldetésünket szimbolizáló jelmondatunk, „Szívügyünk a termőföld”, illetve célunk is, hogy az egészséges talaj, egészséges növény, egészséges ember szemléletmódunkat eljuttassuk minden partnerünkhöz. Úgy érezzük, hogy ez segítséget nyújthat a termelőknek, valamint a környezetkímélő hatása az egész emberiség fenntartható fejlődését szolgálja. Bízunk abban, hogy a 2016-os sikerszéria, a kemény munka, a fejlesztésbe fektetett energia és tudás, illetve az idei évben felvett lendület 2017-ben is tovább visz minket, hogy még egy lépéssel közelebb kerülhessünk küldetésünk beteljesítéséhez, vagyis ahhoz, hogy olyan értéket teremtsünk, mely élhető jövőt biztosít gyermekeink, unokáink számára.

Vissza a bejegyzésekhez