Hírek

Hírek oldal
Csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni

Csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni

June 29,

 

Albert István Cecén, a Mezőföld legdélebbi részén él és gazdálkodik. Földjei átlagosan 13,5 aranykoronások. Több mint 200 hektáron termeszt növényeket. A Phylazonittal tíz éve találkozott először, azóta rendszeresen használja a cég termékeit. Nagyon szép eredményeket ér el kevésbé jó adottságú talajokon is.

Először 100 liter Phylazonit Talajoltóval kezdett, ma 3.000 litert vásárol belőle. Kukoricát 120 hektáron, napraforgót 80 hektáron termel. A gabonanövények közül zab van a földjein és kertészetet is fenntart, ahol zöldségek teremnek.

 

- A viszontagságos időjárás ellenére a kukoricám nagyon szép, másfél méteres most. A napraforgóm gyönyörűen fel van virágozva, jó tányérok lesznek rajta. A napraforgóval nagyon meg vagyok elégedve. A kukoricával azért annyira nem - de azt a száraz esztendőnek tudom be. A Phylazonit Talajoltót használom ezeknél a növényeknél, szerintem ezért sem viselte meg őket a szélsőséges időjárás. Cecén az enyém az egyik legszebb napraforgó már évek óta. Ennél a kultúránál 6-7 éve állt be a Phylazonit, azóta ennyire látványosak a táblák. Ha engem megkérdeznek, csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni és bárkinek szívesen ajánlom a terméket. Eleinte nem vártam tőle csodát, két évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy észrevegyük a Phylazonit hatását. Onnantól kezdve évről évre látványosabb lett a javulás.

A gazda minden növényt nitrogén és starter műtrágyával kezel.  Azt mondja, indításhoz ezt fontosnak tartja.  Ez a hármas technológia nála nagyon bevált.

Istvánnak van egy 34 hektáros, magasabb aranykoronás területe, amit nemrég vásárolt. Jelenleg kukorica van benne, jövőre is azt vet majd. Úgy tervezi, a következő vetésnél ott is elkezdi használni a Phylazonit talajbaktériumot.

Gazdaságára szabott technológiai javaslatért kérjük, keresse tanácsadóinkat!

Vissza a bejegyzésekhez