Hírek

Hírek oldal
A Phylazonittal kezelt területek Alapon is bizonyítottak!

A Phylazonittal kezelt területek Alapon is bizonyítottak!

November 14,

 

Fehérvári István Alap határában gazdálkodik a főbb termesztett kultúrái az őszi búza, kukorica, napraforgó és a repce. Emellett, gazdaesteket szervez, és fajtasori kísérleteket állít be. István 5 évvel ezelőtt találkozott először a Phylazonittal, azóta rendszeresen használja termékeinket.

„Eleinte csak a kísérletekhez alkalmaztuk, miután megtapasztaltuk a talajbaktériumok kedvező hatását már a teljes területre kijuttattuk. Akinek tudom, ajánlom a Phylazonit készítményeket a rendezvényeimen” - mondja a gazda.

Kezdetben egy napraforgó táblán volt igazán szembetűnő a baktériumtrágya hatása. „Egy területi képviselővel voltunk kint szemlén és felálltunk a terepjáróra, hogy megnézzük a táblát. Ő kérdezte meg, hogy miért sokkal zöldebb az egyik része a napraforgónak, de számomra is egyértelmű volt a különbség. Mondtam neki, hogy az élénkebb rész Phylazonitot is kapott. Ugyanaz a fajta vetőmag, ugyanannyi műtrágyával - mégis egészen másképp festett. A fiam már akkor mondta, hogy nemcsak zöldebb a napraforgó, hanem a talajmunkákat is könnyebb volt elvégezni azon a részen ahol a Pylazonit Tarlóbontót alkalmaztuk” - elemez István, aki szerint a kukoricán, a búzán és a repcén is jól lehetett látni a különbséget.

A terméseredmények is beszédesek. Volt olyan év, hogy búzából nettó 8 tonna termett.  A kukoricában is szép eredményeket értek el, nem egyszer 10 tonnát olyan területen, ahol korábban ez nem volt jellemző. Úgy gondolják, hogy a szép eredményekben a rendszeresen használt Phylazonit baktériumtrágyáknak is jelentős szerepe volt.  „Nekem már az sokat elárult és meg is adta a kezdő indíttatást, hogy a Phylazonittal kezelt területeken termett növények élettel telik, és egészségesek voltak!

De nemcsak a terméseredményeken látszik az eredmény a gazdálkodó szerint: „A talajmunka kapcsán is megtapasztaltuk, hogy mennyit segít, ha rendszeresen elbontjuk a betakarítás után visszamaradt szármaradványokat. A Phylazonit Tarlóbontó nagyon jó hatással van a talajszerkezetre, a talaj előkészítés sokkal könnyebb, a Talajoltó használata pedig segíti a növények számára a tápanyagfelvételt. Én mindig a műtrágyával együtt juttatom ki. Miután kiszórtam, be is munkáljuk, hiszen a technológia nem engedi, hogy várjunk. Esővízzel vagy kútvízzel dolgozunk.”

A technológiától nem szabad megijedni, hiszen egyáltalán nem ró terhet a gazdára. A környéken gazdálkodó termelők a kombinátor elejére szerelik fel a tartályt, így egy körben letudják a munkákat, ezzel pedig csökkenthetik a munkaműveletek számát. "Az a legfontosabb, hogy be kell tartani a technológiához kapcsolódó szabályokat, mert csak úgy lesz hatékony a baktériumtrágya. A cég területi képviselői mindig segítenek, ha az ember kérdez, ők készségesek. Sokan érdeklődnek nálam a Phylazonit talajbaktérium készítményekről, én csak jókat tudok mondani.

Gazdaságára szabott technológiai javaslatért keresse tanácsadóinkat!

Vissza a bejegyzésekhez