Hírek

Hírek oldal
Bori és Vince kalandjai a természet csodás világában

Bori és Vince kalandjai a természet csodás világában

April 25,

 

Számunkra kiemelt jelentőséggel bír, hogy már gyerekkorban elkezdjük megtanítani a gyermekeket, hogyan bánjanak közös kincsünkkel, a termőfölddel. Szeretnénk elősegíteni az ezzel kapcsolatos felelős gondolkodást, hogy ezt a tudást magukkal vihessék felnőtt korukra. 

E cél megvalósításáért született meg cégünk kiadásában Szentgyörgyi Judit: Bori és Vince Kalandjai – Ismerkedés a földdel című könyve. Ezáltal a mese nyelvén szeretnénk a gyermekeket megszólítani, és izgalmas kalandokon keresztül megmutatni számukra azokat a csodákat, amelyek a talajban történnek.

„Hogyan élnek a növények a kertben? Mi történik a földben, amit nem láthatunk? A két kis iker főszereplő, Bori és Vince nagyapjuk vidéki házában töltenek pár hetet. Találkoznak két manóval, akik megmutatják nekik, milyen az élet a tiszta, és milyen a szennyezett földön, a vízben, a levegőben. A gyerekek a manók és az okos felnőttek segítségével beszélni tudnak a növényekkel, állatokkal és még a földdel is. Megtudják, mennyire fontos a környezet és mit tehetünk azért, hogy tiszta föld, levegő és víz vegyen körül bennünket. A történetek mesébe illőek, humorosak és mindig tanulságosak.” Nemere István

Részletek a könyvből:

 „Mielőtt elindulunk a kertbe meg kell, hogy hallgassatok néhány szabályt. A manókat csakis az láthatja, aki megérti őket. Azért vannak itt közöttünk, hogy tanuljunk tőlük. Akár látod őket, akár nem, megmutatnak nekünk dolgokat, amiket fontos tudnunk. Azt akarják megtanítani nekünk, hogy okosan használjuk a földet.”

 

Kalandozzatok velünk a természet csodás világában!

Bori és Vince kalandjai című mesekönyv a webáruházunkban megvásárolható! 

Vissza a bejegyzésekhez