Hírek oldal

A csőpenészgombák toxinjaival nem lehet kukoricázni

A januári AGROmashEXPO az újdonságok megtekintése mellett nem csak az üzleti-, hanem a baráti- és szakmai beszélgetésekhez is kiváló alkalmat adott. Dr. Szieberth Dénes a Magyar Kukorica Klub elnöke nem csak azokról a terméseredményekről beszélgetett Vajda Péterrel az Agrova Kft. vezetőjével, amelyekben bizonyosan szerepe volt a Phylazonit évek óta történő használatának, hanem a kukoricatermesztés aktuális kihívásai is szóba kerültek.

A Phylazonittal nyertek az AGROmashEXPO-n!

Az idei AGROmashEXPO-n a seregszemle négy napja alatt több mint kétezren keresték fel kiállítóhelyünket. Látogatóink részt vehettek nyereményjátékunkban is, amely keretében a kérdőívet kitöltő érdeklődők közül 3 szerencsés részére sorsoltunk ki egy tesztparcellányi Phylazonit talajoltó anyagot és Energia Humin lombtrágyát tartalmazó csomagot.

Közös elkötelezettség a fenntartható gazdálkodás iránt

Czerván György úr, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára és Vértes Tímea, a Mezőgazdasági és Kertészeti Főosztály munkatársa az AGROmashEXPO kiállításon elsőként az Agrova Kft. standját keresték fel.

Szakmai egyeztetések a talajoltásról

Az AGROmashEXPO kiállítás idején a baktériumtrágyák piaci helyzetével kapcsolatban szakmai egyeztetéseket folytattunk a talajoltóanyagok forgalmazásával foglalkozó Terragro Kft. ügyvezetőjével, dr. Pénzes Évával, valamint a hasonló területen tevékenykedő Bio–Nat Kft. vezetőjével, Justus Lillával. A kapcsolatfelvételt és a szakmai tárgyalásokat azért tartottuk elodázhatatlannak, mert a talajoltás immár nélkülözhetetlen eleme a magyar mezőgazdaságnak, így álláspontunk szerint a piac legjelentősebb szereplőinek közös erővel kell fellépniük azért, hogy megőrizhessék annak szakmaiságát.

Megjelent a zöldítési program gazdálkodói kézikönyve

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Földművelésügyi Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal gondozásában megjelent a Zöldítés gazdálkodói kézikönyv. A mezőgazdasági termelők munkáját segítő kötet már letölthető digitális formában!

A Phylazonit a 33. AGROmashExpo kiállításon

Minden idők legsikeresebb AGROmashExpo kiállítása ért véget január 31-én a budapesti Hungexpo "vásárvárosban". Hazánk legjelentősebb mezőgazdasági szakmai seregszemléjén a Phylazonit is új csúcsot állított fel: minden eddiginél nagyobb standon fogadtuk rekordszámú látogatónkat.

Ha a talaj él, akkor teremni is fog

A magyarországi mezőgazdasági piacon egyre jelentősebb szerepet kapnak a növénytermesztést támogató mikrobiológiai készítmények. A baktérium alapú talajoltóanyagok ma már jószerint megkerülhetetlenek, ám még mindig sok a kérdőjel velük kapcsolatban. Ezért nemrégiben megkerestük azt a ma már nyugdíjas biotechnológust, aki annak idején oroszlánrészt vállalt hazánk első, és mindmáig piacvezető baktériumkészítménye, a Phylazonit kifejlesztésében.

Egy év sem képzelhető el Agromash Expo Kiállítás nélkül!

 A 2015. január 28-31. között megrendezésre kerülő agrár szakkiállításon az előző évekhez igazodva, most is találkozhatnak a Phylazonit standjával.

A jól ismert szaktanácsadóink nagyobb nyereményekkel, még nagyobb standdal és kihagyhatatlan ajánlattal várja a látogatókat!

Megtalál minket és akciónkat a G pavilon 104D standjánál, ahol Kollégáink folyamatosan jelen lesznek, így készséggel állnak rendelkezésre bármilyen, a talajjal, tápanyagpótlással vagy talajközpontú gazdálkodással kapcsolatos kérdésben. Mindemellett tájékozódhat a talajoltás fontosságáról, hatékonyságáról.

Ha érdeklik a részletek, találkozzunk az Agromash Expon 2015. január 28-31. között a Phylazonit standjánál. Meghívónkért - amivel kedvezményes áron vásárolhatja meg belépőjét - regisztráljon elektronikusan IDE kattintva!

150 év a növénynemesítésben és 18 a talajoltásban

Nekünk, magyaroknak kétségtelenül van mire büszkének lenni, legyen szó akár a növénynemesítésről, akár a termőtalaj „életének, egészségének és termőképességének” a fenntartásáról. Ez a két terület a 21. században a mezőgazdaság fókuszába került, hiszen egyértelmű lett, hogy nem a kémiai, hanem a biológiai fejlesztések szolgálhatják hatékonyan a fenntartható gazdálkodást.

2015 – A Talajok nemzetközi éve

 Egészséges talajokat az egészséges életért – ezzel a mottóval indul útjára 2015-ben A talajok nemzetközi éve, amely felhívja a figyelmet a tudatos és fenntartható talajművelés, tápanyag-gazdálkodás, és a nemzetközi összefogás fontosságára – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel december 5-én, A talaj világnapján.