Hírek oldal

Érjen el Hozamnövekedést a Phylazonit új fejlesztésével!

Itt az idő, hogy bejelentsem megérkezett a Phylazonit Talajoltó készítmény, amelyet Ön már a 2015- ös évben tud használni.

Mindennek van eleje és vége

Nincs ez másképp a növénytermesztésben sem. Ki kell választani a termőterületet, el kell dönteni, hogy mit vessünk benne, meg kell csinálni a talajmunkákat és így tovább a tenyészidőszak végéig majd utána be kell takarítsunk. Majd ez a sor kezdődik elölről és a legjobb esetben folyamatosan megy tovább. Most tavasszal itt az idő arra, hogy ismét elkezdjünk egy ilyen folyamatot a tavaszi vetésű növényekkel.

Mit tehetek ebben a helyzetben?

Az időjárás változékonysága ismét új kihívás elé állította a mezőgazdasági termelésben dolgozókat. Ahogy az egyik gazdánk mondta - mi a termelésben csak 40 szer próbálkozhatunk és úgy, hogy soha nem ugyanazon körülmények és feltételek állnak rendelkezésünkre. Ezt mutatta meg most ismét az elmúlt ősz, amikor „lopva” lehetett sok területen megcsinálni a betakarítást és még december végén is dübörögtek a kombájnok. Ennek köszönhetően már nem volt idő az őszi talajmunkák és tápanyagszórás elvégzésére.

A csőpenészgombák toxinjaival nem lehet kukoricázni

A januári AGROmashEXPO az újdonságok megtekintése mellett nem csak az üzleti-, hanem a baráti- és szakmai beszélgetésekhez is kiváló alkalmat adott. Dr. Szieberth Dénes a Magyar Kukorica Klub elnöke nem csak azokról a terméseredményekről beszélgetett Vajda Péterrel az Agrova Kft. vezetőjével, amelyekben bizonyosan szerepe volt a Phylazonit évek óta történő használatának, hanem a kukoricatermesztés aktuális kihívásai is szóba kerültek.

A Phylazonittal nyertek az AGROmashEXPO-n!

Az idei AGROmashEXPO-n a seregszemle négy napja alatt több mint kétezren keresték fel kiállítóhelyünket. Látogatóink részt vehettek nyereményjátékunkban is, amely keretében a kérdőívet kitöltő érdeklődők közül 3 szerencsés részére sorsoltunk ki egy tesztparcellányi Phylazonit talajoltó anyagot és Energia Humin lombtrágyát tartalmazó csomagot.

Közös elkötelezettség a fenntartható gazdálkodás iránt

Czerván György úr, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára és Vértes Tímea, a Mezőgazdasági és Kertészeti Főosztály munkatársa az AGROmashEXPO kiállításon elsőként az Agrova Kft. standját keresték fel.

Szakmai egyeztetések a talajoltásról

Az AGROmashEXPO kiállítás idején a baktériumtrágyák piaci helyzetével kapcsolatban szakmai egyeztetéseket folytattunk a talajoltóanyagok forgalmazásával foglalkozó Terragro Kft. ügyvezetőjével, dr. Pénzes Évával, valamint a hasonló területen tevékenykedő Bio–Nat Kft. vezetőjével, Justus Lillával. A kapcsolatfelvételt és a szakmai tárgyalásokat azért tartottuk elodázhatatlannak, mert a talajoltás immár nélkülözhetetlen eleme a magyar mezőgazdaságnak, így álláspontunk szerint a piac legjelentősebb szereplőinek közös erővel kell fellépniük azért, hogy megőrizhessék annak szakmaiságát.

Megjelent a zöldítési program gazdálkodói kézikönyve

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Földművelésügyi Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal gondozásában megjelent a Zöldítés gazdálkodói kézikönyv. A mezőgazdasági termelők munkáját segítő kötet már letölthető digitális formában!

A Phylazonit a 33. AGROmashExpo kiállításon

Minden idők legsikeresebb AGROmashExpo kiállítása ért véget január 31-én a budapesti Hungexpo "vásárvárosban". Hazánk legjelentősebb mezőgazdasági szakmai seregszemléjén a Phylazonit is új csúcsot állított fel: minden eddiginél nagyobb standon fogadtuk rekordszámú látogatónkat.

Ha a talaj él, akkor teremni is fog

A magyarországi mezőgazdasági piacon egyre jelentősebb szerepet kapnak a növénytermesztést támogató mikrobiológiai készítmények. A baktérium alapú talajoltóanyagok ma már jószerint megkerülhetetlenek, ám még mindig sok a kérdőjel velük kapcsolatban. Ezért nemrégiben megkerestük azt a ma már nyugdíjas biotechnológust, aki annak idején oroszlánrészt vállalt hazánk első, és mindmáig piacvezető baktériumkészítménye, a Phylazonit kifejlesztésében.