Hírek oldal

Repce: 4,97 t/ha Phylazonittal!

A napokban az utolsó tábláról is betakarították a repcét a Szabadegyházi Agrár Zrt. területein. A gazdaságban a tavaly ősszel vetett repce mindenütt kapott Phylazonit CB-t. Az idei termésátlag hektáronként csaknem nyolc mázsával magasabb a tavalyinál, amikor még nem alkalmaztak Phylazonitot!

Búzában és csicsókában is Phylazonittal

A hazánkban méltatlanul mellőzött haszonnövény, a csicsóka szántóföldi termesztése vonzotta a mezőgazdasághoz Magyar Attilát. A Tolna megyei Nak község határában gazdálkodó partnerünk már két éve sikerrel alkalmazza kukoricában és búzában a Phylazonit CB-t tarlóbontásra. Az idei szezonban először juttatott ki a csicsóka vetőágyába Phylazonit MC-t, és noha messze még a betakarítás, már most látszik, hogy ebben a kultúrában is van helye a talajoltásnak.

„Újra élő talajjal dolgozunk!”

A Fejér megyei Sárbogárdon gazdálkodó partnerünk csak a tényeknek hisz. Ám miután tavaly tavasszal megismerkedett a Phylazonittal, napraforgóban és vetőmag-mustárban is kipróbálta. A kiváló eredmények nyomán az idén újabb kultúrákat vont be a kísérleteibe – és ezúttal sem csalódott!

„Ez itt nem a Hajdúsági-löszhát...”

A Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján gazdálkodó partnerünk hat éve ismerkedett meg a Phylazonittal. A Mosoni-síkság változatos, és éppenséggel nem mindig „gazdabarát” talajviszonyai közepette ma már el sem tudja képzelni nélküle a növénytermesztést.

A Phylazonit is ott lesz a Bábolnai gazdanapokon!

Tisztelt Termelőink, Partnereink!

Idén 29. alkalommal rendezik meg a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokat. A több mint 160 kiállító között, ahogy azt már megszokhatták, mi is jelen leszünk!

Az F8/A standon várjuk Önöket a füves területen, hogy bemutassuk a legfrissebb tapasztalatainkat, eredményeinket. Kollégáink folyamatosan jelen lesznek standunkon, így készséggel állnak rendelkezésre bármilyen, a talajjal, tápanyagpótlással, az okszerű és talajközpontú gazdálkodással kapcsolatos kérdésben. Mindemellett tájékozódhat a tarlóbontás fontosságáról, hatékonyságáról.

Ha érdeklik a részletek, találkozzunk Bábolnán szeptember 10. és 13. között a Phylazonit standjánál. Meghívónkért regisztráljon elektronikusan IDE kattintva!

Dupla hozamok, kevesebb kemikáliával

Az egyik oldalról a Cserhát, a másikról a Mátra zárja közre azt a mintegy nyolcszáz hektáros területet, amelyen Nógrád megyei partnerünk gazdálkodik. A Cserhátalja Kft. már négy esztendeje alkalmazza a Phylazonitot, és – amint a cég ügyvezetője, Bircsák János elmondta – a talajoltás pozitív hatása egyre több téren pés egyre határozottabban érezhető.

A Phylazonit a gyomaendrődi gépbemutatón

Szántóföldi gépbemutatót és szántóversenyt rendeztek az elmúlt hétvégén a Békés megyei Gyomaendrődön. Az eseményről nem hiányozhatott a Phylazonit sem! Sátrunknál a résztvevők megismerkedhettek a korszerű talajoltási technológiával és a Phylazonit kijuttató szerkezettel felszerelt Köckerling magágykészítő géppel is.

Sárbogárdon jártunk...

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Sárbogárdi Területi Szántóversenyt a Fejér megyei település határában. A 2014. augusztus 30-án megtartott eseményen cégünk kiállítóként és támogatóként vett részt.

Phylazonittal a gabonafélék megdőlése ellen

Több mezőgazdasági termelő partnerünk is jelezte, hogy azokon a táblákon, amelyeket Phylazonit baktériumtrágyával kezeltek, kevésbé dőlt meg a gabona, mint másutt. Egy nagykőrösi gazda elmondta: a phylazonitos rozs hiába volt magasabb, mint a szomszéd táblában álló növények, „mégis szépen tartotta magát a tavaszi szélviharban”. Vajon minek tudható be ez a jelenség? – szakértőnk válaszol.

A jövő gazdászainak a jövő mezőgazdaságáról

Küldetésünk, hogy a talajközpontú, fenntartható, 21. századi mezőgazdaság gondolatát a jövő agrárszakembereiben is elültessük. Ennek szellemében ez év tavaszától Magyarország szakirányú oktatási intézményeiben tartunk előadásokat az ifjú mezőgazdászoknak. Országjárásunk során a közelmúltban Velencére látogattunk, ahol a helyi szakiskola ifjú gazdász-növendékeinek tartottunk kötetlen „talajélet-órát”.  Verőfényes napsütésben érkezett az Agrova Kft. csapata a Fejér megyei Velencére, ahol a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola és Kollégium 9. és 11. évfolyamos gazdász diákjai vártak ránk. Mindegyikünknek jutott cipekednivaló! Az iskola hallgatóinak bőven vittünk magunkkal ajándékokat, amelyek egy része már az előadás alatt gazdára lelt a „kis- és nagygazdák” személyében.