Hírek oldal

Sorközművelés Phylazonittal

Átlagos időjárású tavaszon a kapásnövények sorközművelését a kelést követő négy–öt hét után kezdjük el. Habár az idei tavasz a legkevésbé sem tekinthető átlagosnak, ez a munka lassacskán mindenütt aktuálissá válik. A magasabb hozam, a biztonságos és jövedelmező termelés érdekében a sorközművelés során juttassuk ki a Phylazonit baktériumtrágyát!

Ahol már tananyag a baktériumtrágya

A baktalórántházai Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium (VÁGMSZIK) örömmel fogadta az Agrova Kft. megkeresését, hogy szakembereink megismertessék a diákokkal a fenntartható mezőgazdaság egyik alappillérét: a talajoltást.

Vegyes a kép hazánk földjein

A korán jött meleg és a kedvezőtlen csapadékeloszlás Magyarország több táján is okozott gondokat a termelőknek. Tanácsadóink segítségével készített országos körképünkből kiderül: talajközpontú gazdálkodással az időjárási szélsőségek közepette is sokat tehetünk a jövedelmező növénytermesztésért!

A GOSZ elnöksége a Phylazonit-üzemben

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) kihelyezett elnökségi ülést tartott Beszterecen, az Agrova Kft. által forgalmazott Phylazonit talajoltó anyagot előállító üzemben. A GOSZ elnökségi tagjai között vendégül láthattuk Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét is.

A FAO is kiáll a talajközpontú mezőgazdaság mellett

Meg kell őrizni, és ahol szükséges, helyre kell állítani a mezőgazdasági termőterületek talajainak biológiai sokféleségét, amihez okszerű talajművelésre és mikrobiológiai talajoltásra van szükség. Erre hívja fel a figyelmet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) állásfoglalása. Magyarország első és piacvezető talajoltó készítménye, a Phylazonit forgalmazójaként üdvözöljük a világszervezet nyilatkozatát, amely egybevág cégünk filozófiájával.

Az Agrova Kft. küldetése a fenntartható magyar mezőgazdaságért

A termőtalaj a mezőgazdasági termelés és a földi élet alapja.  ”A termőföldet unokáinktól kaptuk kölcsön.”  Nem mindegy hogyan hasznosítjuk.
Tagadhatatlan, hogy az elmúlt évszázadban a különböző vegyipari termékek (műtrágyák, növényvédő szerek, talajfertőtlenítők, stb.) növelték a legnagyobb mértékben és leglátványosabban  a mezőgazdaság  termelékenységét. Az érem másik oldala azonban az, hogy ezzel együtt járt talajaink leromlása, mivel megszűnt azok természetes képessége a regenerálódásra, és hogy egészséges „élő” állapotukban fennmaradjanak.

A Phylazonittal nyertek az AGROmashEXPO-n!

 Az idei AGROmashEXPO-n a seregszemle négy napja alatt több mint kétezren keresték fel kiállítóhelyünket. Látogatóink részt vehettek a KWS Magyarország Kft-vel közös nyereményjátékunkban is, amely keretében a kérdőívet kitöltő 1048 érdeklődő közül 10 szerencsés részére sorsoltunk ki egy tesztparcellányi (1 hektárra elengedő) KWS KASSIUS kukorica vetőmagot, valamint 20 liter Phylazonitot.

A talajközpontú mezőgazdaságért

 Magyarország piacvezető talajoltó készítményét, a Phylazonit termékcsaládot forgalmazó Agrova Kft. a jövőben nemcsak a haladó termelési technológiát képviselő termékeivel, hanem szakmai tanácsadással is segíteni kívánja a fenntartható mezőgazdasági termelést. Céljuk, hogy minél szélesebb körben megismertessék és elfogadtassák a talajközpontú gazdálkodást. Vajon mit takar ez a fogalom?

Elismerés a Phylazonitnak az AGROmashEXPO-n

 Az idei AGROmashEXPO kiállításon a C pavilon C2 standján vártuk partnereinket és az érdeklődőket, hogy bemutassuk a legutóbbi szezon tapasztalatait, eredményeit. A seregszemle nyitva tartási ideje alatt kollégáink mindvégig rendelkezésre álltak a talajjal, tápanyagpótlással, az okszerű és talajközpontú gazdálkodással kapcsolatos kérdésekben. A legtöbb kérdést a baktériumos talajoltással kapcsolatban kapták szakértőink, de szóba került az Agrova Kft. új terméke, az Energia Humin levéltrágya is. Az AGROmashEXPO-n ezúttal újdonsággal is jelentkeztünk: bemutattuk a nagytermelőknek szóló Talajinfó Vonalunkat, amelyet azért indítottunk el, hogy gyors és hatékony szakmai tanácsokkal támogassuk partnereink eredményességét.

TALÁLKOZZUNK AZ AGROMASHON!

Tisztelt Partnereink, Termelőink! Idén a C pavilon C2 standján várjuk Önöket, hogy bemutassuk a legutóbbi szezon tapasztalatait, eredményeit. Kollégáink folyamatosan jelen lesznek standunkon, így készséggel állnak rendelkezésre bármilyen, a talajjal, tápanyagpótlással, az okszerű és talajközpontú gazdálkodással kapcsolatos kérdésben. Mindemellett Az Agromash-on kerül bemutatásra idei újításunk, a nagytermelőknek szóló Talajinfó Vonalunk, melynek célja, hogy partnereink eredményességét gyors és hatékony tanácsokkal támogassuk. Aki felkeres minket, részt vehet a KWS Magyarország Kft-vel közös nyereményjátékunkban, melyben 10 szerencsés részére sorsolunk ki egy tesztparcellányi (1 hektárra elengedő) KWS KASSIUS kukorica vetőmagot és 20 Liter Phylazonitot! Ingyenes meghívóért hívjon minket központi számunkon, vagy regisztráljon elektronikusa, ide klikkelve. Legyen a vendégünk standunkon!