Hírek oldal

Sárbogárdon jártunk...

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Sárbogárdi Területi Szántóversenyt a Fejér megyei település határában. A 2014. augusztus 30-án megtartott eseményen cégünk kiállítóként és támogatóként vett részt.

Phylazonittal a gabonafélék megdőlése ellen

Több mezőgazdasági termelő partnerünk is jelezte, hogy azokon a táblákon, amelyeket Phylazonit baktériumtrágyával kezeltek, kevésbé dőlt meg a gabona, mint másutt. Egy nagykőrösi gazda elmondta: a phylazonitos rozs hiába volt magasabb, mint a szomszéd táblában álló növények, „mégis szépen tartotta magát a tavaszi szélviharban”. Vajon minek tudható be ez a jelenség? – szakértőnk válaszol.

A jövő gazdászainak a jövő mezőgazdaságáról

Küldetésünk, hogy a talajközpontú, fenntartható, 21. századi mezőgazdaság gondolatát a jövő agrárszakembereiben is elültessük. Ennek szellemében ez év tavaszától Magyarország szakirányú oktatási intézményeiben tartunk előadásokat az ifjú mezőgazdászoknak. Országjárásunk során a közelmúltban Velencére látogattunk, ahol a helyi szakiskola ifjú gazdász-növendékeinek tartottunk kötetlen „talajélet-órát”.  Verőfényes napsütésben érkezett az Agrova Kft. csapata a Fejér megyei Velencére, ahol a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola és Kollégium 9. és 11. évfolyamos gazdász diákjai vártak ránk. Mindegyikünknek jutott cipekednivaló! Az iskola hallgatóinak bőven vittünk magunkkal ajándékokat, amelyek egy része már az előadás alatt gazdára lelt a „kis- és nagygazdák” személyében.

Sorközművelés Phylazonittal

Átlagos időjárású tavaszon a kapásnövények sorközművelését a kelést követő négy–öt hét után kezdjük el. Habár az idei tavasz a legkevésbé sem tekinthető átlagosnak, ez a munka lassacskán mindenütt aktuálissá válik. A magasabb hozam, a biztonságos és jövedelmező termelés érdekében a sorközművelés során juttassuk ki a Phylazonit baktériumtrágyát!

Ahol már tananyag a baktériumtrágya

A baktalórántházai Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium (VÁGMSZIK) örömmel fogadta az Agrova Kft. megkeresését, hogy szakembereink megismertessék a diákokkal a fenntartható mezőgazdaság egyik alappillérét: a talajoltást.

Vegyes a kép hazánk földjein

A korán jött meleg és a kedvezőtlen csapadékeloszlás Magyarország több táján is okozott gondokat a termelőknek. Tanácsadóink segítségével készített országos körképünkből kiderül: talajközpontú gazdálkodással az időjárási szélsőségek közepette is sokat tehetünk a jövedelmező növénytermesztésért!

A GOSZ elnöksége a Phylazonit-üzemben

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) kihelyezett elnökségi ülést tartott Beszterecen, az Agrova Kft. által forgalmazott Phylazonit talajoltó anyagot előállító üzemben. A GOSZ elnökségi tagjai között vendégül láthattuk Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét is.

A FAO is kiáll a talajközpontú mezőgazdaság mellett

Meg kell őrizni, és ahol szükséges, helyre kell állítani a mezőgazdasági termőterületek talajainak biológiai sokféleségét, amihez okszerű talajművelésre és mikrobiológiai talajoltásra van szükség. Erre hívja fel a figyelmet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) állásfoglalása. Magyarország első és piacvezető talajoltó készítménye, a Phylazonit forgalmazójaként üdvözöljük a világszervezet nyilatkozatát, amely egybevág cégünk filozófiájával.

Az Agrova Kft. küldetése a fenntartható magyar mezőgazdaságért

A termőtalaj a mezőgazdasági termelés és a földi élet alapja.  ”A termőföldet unokáinktól kaptuk kölcsön.”  Nem mindegy hogyan hasznosítjuk.
Tagadhatatlan, hogy az elmúlt évszázadban a különböző vegyipari termékek (műtrágyák, növényvédő szerek, talajfertőtlenítők, stb.) növelték a legnagyobb mértékben és leglátványosabban  a mezőgazdaság  termelékenységét. Az érem másik oldala azonban az, hogy ezzel együtt járt talajaink leromlása, mivel megszűnt azok természetes képessége a regenerálódásra, és hogy egészséges „élő” állapotukban fennmaradjanak.

A Phylazonittal nyertek az AGROmashEXPO-n!

 Az idei AGROmashEXPO-n a seregszemle négy napja alatt több mint kétezren keresték fel kiállítóhelyünket. Látogatóink részt vehettek a KWS Magyarország Kft-vel közös nyereményjátékunkban is, amely keretében a kérdőívet kitöltő 1048 érdeklődő közül 10 szerencsés részére sorsoltunk ki egy tesztparcellányi (1 hektárra elengedő) KWS KASSIUS kukorica vetőmagot, valamint 20 liter Phylazonitot.