Hírek oldal

Kukorica tarlóbontás Phylazonittal: hatványozott összhatás!

A kukorica aratás után visszamaradt szára igen hasznos tápanyag volna a talaj – és a következő vetemény – számára, ám ehhez a száraknak a talaj bakteriális élete általi GYORS bontására van szükség. Ahhoz pedig ideális és egészséges talajéletre, csakhogy ez a kemikáliák használatának köszönhetően nem feltétlenül áll rendelkezésre, muszáj helyre állítani. A szakszerűen visszabontott tarló már a következő veteménynél eredményekkel szolgál.

Magyar Termék Nagydíj a mezőgazdaságban: mint a fehér holló!

A tekintélyes Magyar Termék Nagydíj 16 éve kerülátadásra, számtalan szektorban idáig mintegy 420 termék kaphatta meg az elismerést, ám az agráriumban alig-alig néhány került kiosztásra. Idén a Phylazonit talajoltó anyagnak sikerült elnyernie az elismerést, de a mezőgazdasági szektor „alacsony teljesítménye” meglehetősen elgondolkodtató. Egy olyan országban, ahol az adottságok kiválóak, ahol volt olyan időszak, amikor mezőgazdaság az ország GDP-jének 60%-át produkálta. Ahol az agrárium sokáig biztonságot adott az országnak, a gazdaságnak, az egyénnek. Mi az oka, hogy ilyen kevés elismerés születik a Kárpát-medence védettségét élvező, egyébként komoly potenciállal bíró agrárországban?

Az OMÉK-on bemutatjuk eredményeinket!

Tisztelt Termelőnk, Partnerünk! Ahogyan az lenni szokott, idén is kiállítunk az OMÉK-on, hogy talajforradalmunk újabb állomásairól személyesen is beszámolunk azoknak, akik érdeklődnek a korszerű gazdálkodás új trendjei iránt.

Magyar Termék Nagydíj: közös sikerünk!

Örömmel és büszkén értesítjük kedves partnereinket, hogy az egyedi, szabadalmi oltalommal védett Phylazonit termékcsaládra épülő talajoltó technológia 2013-ban elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet az életminőség javítására szolgáló termékek, szolgáltatások között.

Egyedülálló újítás - Veszteségmentes kijuttatás, kontrollált sebességgel

A magas minőségű termék ma már nem elég, éppen ezért folyamatos innovációkkal kívánjuk megkönnyíteni partnereink munkáját, növelve a szakmai precizitást. Legújabb fejlesztésünk a Phylazonit kijuttatószerkezethez kialakított új sebességszabályozó automatika, amely TempoSensor néven került szabadalmi oltalom alá. Az adagoló készülék segítségével egyenletesen lehet a termőföldre kijuttatni a Phylazonit baktériumokat. A berendezés megakadályozza, hogy a munkagép egyenetlen sebessége miatt egyik területre több, máshová kevesebb baktérium jusson, hiszen ez csökkentené a hatékonyságot.

Új technológiai pont született!

Talajkutatások, laboratóriumi vizsgálatok, szervezetek, talajtani intézetek által is közzétett adatok alapján is igazolható: nincs igazán jó talaj Magyarországon! Persze felmerül a kérdés, milyen a „jó” talaj? Végtelenségig lehetne feszegetni a kérdést, de egyvalamiben talajbiológiai elemzés nélkül is megállapodhatunk: minél jobb egy talaj, annál nagyobb talajélettel rendelkezik, melyet aztán a növények fejlődésére fordíthat. Talajélet alatt a talaj mikroorganizmusainak meglétét és aktív működését értjük, lehetőleg méreganyagok, káros szermaradványok nélkül. Külföldön, a nálunk fejlettebb termelői bázissal rendelkező agráriumokban a mikroorganizmusok meglétére és pótlására különösen nagy figyelmet fordítanak termelők, ám hazánkban ez – talán az elmúlt évtizedek téves edukációs irányai miatt – túlságosan háttérbe szorult, miközben a „talajoltás” jelentős hozamnövelő hatásai számokkal is igazolhatók.