Hírek oldal

Tápanyag-utánpótlás újragondolva!

 

Cégünk az idei évtől elindította „Phylazonit technológia” néven szakmai ajánlását, amely három fő pillérre épít: a talaj szerkezetének javítására, a tápanyagfelvétel hatékonyságának fokozására és a növény ellenálló-képességének növelésére.

Lendület, fejlődés, elismerés - A Phylazonit 2016-ban

 

A Phylazonit a talajközpontú gondolkodás mentén immáron két évtizede egy újfajta szemléletmódot épít. Az 1996-ban lefektetett alapokra építkezve 2016-ban ezt az új nézőpontot már ki is tudtuk teljesíteni, törekvéseinket pedig szakmai elismerések sora követte. Küldetésként tekintünk munkánkra, elhivatottak vagyunk a mezőgazdasági termelés jövőjének formálásában, a talaj termékenységének, életerejének növelésében – ez pedig minden nap új lendületet ad számunkra.

Üzleti Etikai Díjban részesült a Phylazonit

 

Büszkén és örömmel tudatjuk, hogy az Agrova Kft., mint a Phylazonit baktériumkészítmények forgalmazója, elnyerte a gazdasági szféra rangos elismerését, az Üzleti Etikai Díjat.

"Szécsi Zoltán is halhatatlan lett"

Bekerült a vizes sportok halhatatlanjait jegyző International Swimming Hall of Fame-be, vagyis a Hírességek Csarnokába hat háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, dr. Molnár Tamás és a Phylazonit baktériumkészítményeket mezőgazdasági területein elhivatottan alkalmazó Szécsi Zoltán is. 

„A saját földjeinken a jövőben gondolkodunk”

 

A Velencei-tótól délre, a Sárrét kellős közepén fekvő Abán gazdálkodik ifjabb Farkas Károly. Az általuk működtetett gazdaságban két éve használnak Phylazonitot. Már az első szezonban mérhető terméstöbbletet tapasztalt, de a fiatal gazda a baktériumkészítmények alkalmazásának inkább a hosszabb távon megmutatkozó, kedvező hatásaira fekteti a hangsúlyt.

Szakértelem, eredmény és biztonság kukorica tarlókezeléssel

 

Az ősz közepéhez érve a kukorica betakarítása után a földön maradt tarló kezelése még hátra van, amihez a hagyományos mulcsaprítás mellett - az agrotechnológiai lehetőségeket figyelembe véve - már további, a talajművelést távlati szempontból kezelő módszerek is rendelkezésre állnak.

Életet vittünk a halott homokba

A Nyírség legészakibb csücskében, Tiszabezdéden gyenge homoktalajokon gazdálkodik Sütő Csaba. A mostoha körülmények ellenére is szép eredményeket ér el a családi gazdaság, ám területük jó negyedén mind ez idáig képtelenségnek látszott a növénytermesztés. A halott homokban semmi sem maradt meg – egészen addig, amíg meg nem érkezett a segítség a Phylazonittól.

Innovatív talajgazdálkodás

Természetes módszerekkel a mikotoxinok ellen


Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak az egészséges életmódot támogató és azt fenntartó módszerek, amelyek nemcsak a környezetvédelmi eljárások, de az ipari és termelési technológiák terén is új lehetőségeket nyújtanak. Nem meglepő hát, hogy az élelmiszer- és takarmánybiztonság is egyre nagyobb figyelmet kap, főleg, hogy a tények azt mutatják, a takarmány- és élelmiszer eredetű megbetegedések meglepően gyakoriak. Ennek oka pedig a talajban élő káros mikroorganizmusok és más élő szervezetek által termelt mérgekben gyökerezik.

Phylazonit a Forbes Magyarország lapjain!

 

A „Phylazonit” szóval mezőgazdasági háttérrel nem rendelkező emberek is egyre többször találkozhatnak. Eleinte mindez egy termék és egy technológiai eljárás képében rögzül az emlékezetben, de aki kicsit is szorosabb kapcsolatba kerül velünk, nagyon hamar rájön, hogy itt sokkal többről van szó. 

Tarlóbontás más szemszögből

Ma már a tarlóbontás több szempontból is az okszerű gazdálkodás része és technológiai eleme.