Hírek oldal

Energia Humin - Ezen nincs mit számolni

 

Az Energia Humin lombtrágya a kultúrnövények fejlődéséhez és a magas hozamhoz szükséges mikroelemek teljes palettáját biztosítja. Emellett olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek a tápanyagok gyors és hatékony hasznosulását segítik. De vajon hogyan válik be a gyakorlatban? Két Fejér megyei gazdát az Energia Humin levéltrágyával kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztünk.

Küldd el jelentkezésed vagy add tovább a lehetőséget!

 

Termőtalajjal és tápanyag-utánpótlással foglalkozó vállalatunk értékesítő munkatársakat keres.

Ajánlatunk csak a leginkább rátermetteknek, felhívásunk azonban mindenkihez szól.

Építsd fel a karriered nálunk, vagy ajánlj bennünket ismerőseidnek, és wellness hétvégével köszönjük meg a segítséged!

Életerős, energiától duzzadó növények

 

A tápanyagok nagy részét növényeink a gyökereiken keresztül veszik fel. A makro- és mezoelemeket a leveleiken át csak korlátozottan, kismértékben pótolhatjuk, mikrotápanyagokkal azonban bőséggel elláthatjuk őket a lombtrágyázás során. Ebben rejlik az Energia Humin jelentősége.

IDÉN IS ÁTADTÁK A „MAGYAR GABONATERMESZTÉSÉRT” DÍJAKAT

 

Interjú a GOSZ-díjról Vajda Sándorral, az Agrova Kft. ügyvezetőjével

Hosszabbak, erősebbek, egészségesebbek

 

A Vas megyei Bozzai község határában fekvő családi gazdaságnál minden a talajoltásról szól. A baktériumtrágyázást igazolják az ad hoc kísérletek, de erről árulkodnak a legártatlanabb fajtabemutatók és a termőföldeken lakmározó gólyák is.

Gazdálkodjon okosan!

 

Tudjuk, milyen kedvező hatást gyakorol a talajra a Phylazonit. Tudjuk, hogy a talajoltással kijuttatott mikrobák miként tárják fel a tápanyagokat, és azt is tudjuk, hasznosulásuk mennyit lendít a növények fejlődésén és a hozamokon. De vajon mit jelent mindez a pénztárcánkra nézve? Szántóföldi kísérleteinkből feketén-fehéren kiderül, mi marad a zsebben, ha szakszerűen alkalmazzuk a Phylazonit Talajoltót.

A véletlennek köszönhetik a megoldást

 

Véletlen folytán, egy szerencsés földcserét követően ismerkedett meg a Phylazonittal Csókási Lajos. Azóta a napraforgó és a hibridbúza is kiemelkedő hozamot produkál a földjein, a szabadbattyáni gazda pedig mára a talajoltás rendíthetetlen hívévé vált.

A növények meghálálják a törődést

 

A Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján gazdálkodó partnerünk nyolc éve ismerkedett meg a Phylazonittal. Horváth Béla a Mosoni-síkság változatos, nem mindig gazdálkodóbarát talajviszonyai közepette Talajoltó és Tarlóbontó nélkül ma már el sem tudja képzelni a növénytermesztést.

Az új módszer kiállta a próbát!

 

Sárbogárdi partnerünk – cégünk közreműködésével – tanulságos kísérletbe fogott.

A kísérlet során egyfelől a hagyományos, forgatásos tarlóhántást hasonlítottuk össze az okszerű, vízmegtartó, szántás nélküli talajműveléssel. Másfelől arra is kíváncsiak voltunk, hogy eredményez-e jelentős különbséget a fehér mustárkultúrában, ha a tarlómaradványok lebontását elősegítő őszi baktériumtrágyázás után tavasszal, vetés közben újra megkínáljuk Phylazonittal a táptalajt.

Bőséges hozam, maroknyi műtrágya

Az egyik oldalról a Cserhát, a másikról a Mátra zárja közre azt a mintegy nyolcszáz hektáros területet, amelyen Nógrád megyei partnerünk gazdálkodik. A Cserhátalja Kft. már négy éve alkalmazza a Phylazonitot, és – amint a cég ügyvezetője, Bircsák János elmondta – a talajoltás pozitív hatása egyre több téren és egyre határozottabban érezhető.