Hírek oldal

A homokhátsági talajerő ébredése

 

Polyák Imre eltökélt ember. A Poly-Fruct Kft. ügyvezetője a változatos talajviszonyok, a vékony termőréteg, a szárazság és a kedvezőtlen csapadékeloszlás dacára is bizakodva tekint a jövőbe. Derűlátását sok-sok év kitartó munkájára és a talajoltással szerzett kedvező tapasztalatokra alapozza.

Így maximalizálja termésátlagát!

Ön biztosra veheti-e, hogy mind mennyiségileg, mind a termény beltartalmát tekintve a maximumot hozza-e ki a meglévő földjéből? Minden gazdálkodó erre vágyik, de miért nem egyformák az eredményeik? A tavalyi mezőgazdasági pályázatok kiírásai is azt bizonyítják, hogy a baktériumtrágya használatára nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

 

Gratulálunk a nyerteseknek! - Agromash nyereményjáték

 

Idén is nyereményjátékkal vártuk az érdeklődőket, melynek sorsolása a mai napon megtörtént. A szerencsés nyertesek névsorát itt láthatják:

Rekordszámú látogató az AGROmashExpon! Köszönjük!

 

Január 27-én nyitotta meg kapuit társrendezvényeivel együtt a 34. AGROmashEXPO és a 6. AgrárgépShow, ahol a tavalyinál is több, 18 ország 350 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A teljes Vásárközpont, vagyis 9 pavilon és a hozzájuk tartozó szabadterület, tehát 38 ezer négyzetméter telt meg kiállítóval. A magyar és külföldi piaci szereplők színe-java megjelent az agrár-kiállítási csokron. A több ezer mezőgazdasági gépet, köztük 260 traktort felvonultató eseményre minden idők legtöbb látogatója, több mint 45.000 ember volt kíváncsi.

A talajjavítás jövője!

A talajjavítás fontosságát már minden, a mezőgazdaságban dolgozó szakember elismeri. Hogyan valósulhat meg a talajvédelem, hogyan lehet maximális hozamot elérni és mit kell tenni a stressztűrő termés érdekében? Vajda Pétertől, a Phylazonit ügyvezetőjétől megtudjuk.

 

Idén is a díjazottak között vagyunk - AGROmashEXPO Termékverseny

 

A tavaly bevezetett új termékünkkel, a Phylazonit Talajoltóval mi is pályáztunk az AGROmashEXPO Termékversenyén. 
Örömmel értesültünk róla, hogy 2014 után a zsűri idén is elismerte termékünket!

 

Szécsi Zoli: már az árva kelés is brutális volt a Phylazonittal kezelt területeken!

 

Milyen munkálatokat végeztek így év elején? Van valami újdonság nálatok?

Igen, már most szereztem egy 2,8 méteres, függesztett, magyar gyártású kompaktort a szép és tökéletes magágyhoz, mert szerintem ez az alapja. Elöl van egy sor csipkés tárcsa, utána jön a 21 rugós kapa, hátul pedig két sor rögtörő henger. És természetesen már összeállítottam a mű- és baktériumtrágya tervet is. Ilyenkor egyébként leginkább a gépek karbantartása zajlik. A leszerelése azoknak, amik eddig dolgoztak, és ha vannak, akkor az új gépeknek a beüzemelése.

 

Talajvédelem – a megtervezett jövő!

Csak extra kiadások árán érzi emelhetőnek a terméshozamokat? Azon aggódik, hogy ha így megy tovább, akkor mi lesz pár év múlva? Meglehet, nem vigasz, de nincs egyedül ezekkel a gondolatokkal.

Egyes kutatások szerint Európában jelenleg tizenhétszer!!! gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy helyreáll a minősége. Tehát az alatt az idő alatt, míg 17 kg termőtalaj minősége teljesen leromlik, csak 1 kg-nyi éled újjá. Úgy tűnik, végre világszerte ráébredtek a talajvédelem fontosságára, ezért is lett 2015 a talaj éve. Szerencsére a szakemberek az elmúlt évtizedekben sem tétlenkedtek, hanem megoldást találtak a problémára, ez a megoldás pedig a baktériumtrágya.

 

Bőséges termést, jó egészséget kívánunk 2016-ban is!

 

Vajda Sándor (ügyvezető)

 

Szeretném nagyon megköszönni azoknak a gazdáknak, akik idén is a Phylazonit termékeket használták, hogy a segítségünkkel javítják termőterületeik minőségét. Remélem, hogy a következőkben is olyan gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk, mint eddig. Nagyon örülök, hogy együtt, közösen dolgozhatunk azon, hogy hazánkban a termőtalajok minősége egyre jobb és jobb legyen, hiszen ez adja majd a kenyeret, az ételt gyermekeink, unokáink szájába évtizedek, remélhetőleg évszázadok múlva is.

Boldog Új Esztendőt, jó termést kívánok 2016-ra is!


 

Talajjavítás = egyenletes, megbízható termés

A nyereséges gazdálkodás első lépése: talajjavítás

 

Tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy a földje folyamatosan jó minőségű és megfelelő hozamú termést produkáljon? A tápanyagok mellett baktériumok. Ők azok, akiket senki sem lát (legalábbis nem szabad szemmel), de nélkülük szó szerint ’megáll az élet’. A talajjavítás legfontosabb feladata, hogy ezeket a láthatatlan legénykéket egyensúlyban tartsa. Képzelje el őket egy focicsapatként: mindegyiknek megvan a maga pozíciója, feladata. Egyik játékos sem eshet ki, és egyik poszton sem lehetnek túl sokan a másik rovására, ha ütőképes csapatot akarunk.