Hírek oldal

Mezőgazdasági pályázatok? Nyerje rajtuk a legtöbbet!

A mezőgazdasági pályázatok kiírása egyfajta tendenciát, irányt jelöl a jövőre nézve. Általában nagyon is tudatosan terelik a szántóföldi növénytermesztés résztvevőit egyfajta gondolkodás, gazdálkodási szemlélet felé. A 2015-ös AKG pályázat már önmagában megmutatja, milyen nagy jelentősége van a baktériumtrágyáknak. A szakma jeles képviselői hosszas mérlegelés után jutottak arra a felismerésre, hogy a Phylazonit által is képviselt szemlélet lehet az, amely hosszú távon megoldja az egyre romló minőségű talajok problémáját.

 

A baktériumtrágya a föld éltető cseppje lehetne!

„A dolgokat egészében, összefüggéseiben kell vizsgálni, mert ott van a megoldás a természetben”

Ez a gondolat indította id. dr. Béres Józsefet, a Béres Csepp megalkotóját a kutatásra. Talán nem véletlen, hogy a Béres Csepp megszületésével egy időben kezdtek el a talaj javítása mellett elkötelezett kutatók kísérletezni a baktériumtrágyák fejlesztésén. Az ő kísérleteiknek hála született meg a talaj egészségének, egyensúlyának a kialakítására létrehozott szer, a Phylazonit.

 

A vízben játszunk, de a földből élünk - Szécsi Zoli és a Phylazonit

Az öt elem közül már kettőt meghódított

Szécsi Zoltán vízilabdázóként három olimpiai aranyat szerzett és számos világversenyen ért el rangos helyezést, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a vizet meghódította.

Ezt követően új szerelmet választott magának.

A támogatott baktériumtrágyák!

Száz százalékig elégedett a termése mennyiségével és minőségével? És hogy áll a költségekkel? Ha az első kérdésre nem, a másodikra pedig rosszul a válasza, akkor épp itt az ideje, hogy megfontolja a baktériumtrágyák használatát. Ezek ugyanis – ha csodákra nem is képesek – de szakszerű használattal nagyszerű eredményeket hoznak. A talaj szerkezetének javításával a megművelésre fordított kiadások csökkennek. Így a ‘talajlazító’ készítmény dupla hasznot hoz Önnek.

A Phylazonit gondoskodik a jóllétéről

Szeretne gondoskodni a családjáról, hosszú távon anyagi biztonságban tudni őket és saját magát? Mindannyian erre vágyunk. Azonban kevesen fogadják el azt az egyszerű törvényszerűséget: ahhoz, hogy kapjunk, adnunk is kell. Ha a földjétől várja az anyagi jóllétet, akkor gondoskodnia is kell róla. Magyarul: bele kell tennie ahhoz, hogy kivehessen belőle. Biztos, hogy szereti, törődik vele, de az már korántsem biztos, hogy megadja neki mindazokat a dolgokat, amik élettel telivé, könnyen megművelhetővé teszik. A megszokott műtrágya mellett másra is szüksége van.

Olimpikonból földművelő: Szécsi Zoltán új hivatása a föld

Hogyan lesz egy élsportolóból földművelő?

Apai vonalon örököltem egy csatorna partján 40 hektár szántót és 3-4 hektár kicsit ilyen elvadult, elhanyagoltabb, befásodott, gyepes részt. Először úgy voltunk vele, hogy jó vízilabdás módjára úgysem értünk a földhöz, minek foglalkozzunk vele, és el akartuk adni. De amikor egy szép napsütéses őszi napon a párommal kimentünk a földre, mégis úgy döntöttünk, hogy megtartjuk.

A földet is 'etetni' kell, ha azt akarja, hogy adjon!

Mi mindent tett, vagy tenne meg azért, hogy minél nagyobb legyen a terméshozama? És azért, hogy a termése a jelenleginél jobban tűrje a stressz, magasabb legyen a tápanyagtartalma? Nyilvánvalóan mindent, amire csak lehetősége van. Ha valaki életében nem dolgozott földeken, de legalább egy cserepes virága volt otthon, az is tudja, hogy az élettől duzzadó, szerves anyagban gazdag talaj termőerejét semmi sem pótolhatja. Minél dúsabb, elevenebb a talaj, annál erősebb, egészségesebb lesz a növény. A baktériumtrágya számtalan jó tulajdonsága között ezek a hatások is ott vannak. És ahogy a mezőgazdasági pályázatok iránya mutatja, ezt egyre többen felismerik.

A Phylazonit a Föld élőflórája!

Sokunknak mondták már, hogy ’elsavasodtunk’, ’a jótékony baktériumok száma lecsökkent a bélrendszerünkben, így az nem tudja megfelelően felszívni a tápanyagokat. Ennek következtében gyengül az immunrendszerünk, tehát védtelenebbek vagyunk egy betegséggel, stresszhelyzettel szemben. Nem is beszélve a fáradékonyságról, a teljesítőképesség csökkenéséről. Ilyenkor azt mondják, együnk élőflórás termékeket. Nos, az élőflóra valójában a jó baktériumokat jelenti, amikre a testünknek szüksége van. Ezért gondoljuk úgy, hogy a Phylazonit mint baktériumtrágya, a Föld élőflórája.

Talajoltó készítményt vontak ki a forgalomból

A talajélet javítására ajánlott, Microbion UNC nevű mikrobiológiai készítményt kivonta a forgalomból a NÉBIH, miután a hatóság talajbiológiai laboratóriuma az engedélyokiratban előírtnál lényegesen alacsonyabb élő csíraszámot mért a termékben. A gyártóval szemben hatósági eljárás indult.

A Phylazonit is segítette a vörös iszap katasztrófa következtében károsodott talajok regenerálódását

5 évvel ezelőtt, 2010. október 4-én 12.10-kor a MAL Zrt. Ajkai Timföldgyár X. vörösiszap tározójának gátja átszakadt és szörnyű katasztrófát okozott. A tározóból több, mint 1 millió köbméter mérgező iszap zúdult ki és közel 1000 hektár szántóterületet is beborított. A tragédia következtében 10 ember veszítette el az életét és közel háromszázan megsérültek. Kolontáron, Devecserben és Somlóvásárhelyen nagyon jelentős anyagi kár keletkezett, hiszen több száz lakóház és középület vált használhatatlanná és családok százai veszítették el az értékeiket. Az elöntött földeken természetesen minden termés elveszett és mivel a vörösiszap a Torna patakba, majd onnan a Marcalba is bekerült azok teljes élővilágát is elpusztította. Az erősen lúgos kémhatású iszap olyan súlyos kárt tett a természetben, hogy a például a Torna patakban még élő baktériumsejtet sem sikerült találni.