Hírek oldal

A támogatott baktériumtrágyák!

Száz százalékig elégedett a termése mennyiségével és minőségével? És hogy áll a költségekkel? Ha az első kérdésre nem, a másodikra pedig rosszul a válasza, akkor épp itt az ideje, hogy megfontolja a baktériumtrágyák használatát. Ezek ugyanis – ha csodákra nem is képesek – de szakszerű használattal nagyszerű eredményeket hoznak. A talaj szerkezetének javításával a megművelésre fordított kiadások csökkennek. Így a ‘talajlazító’ készítmény dupla hasznot hoz Önnek.

A Phylazonit gondoskodik a jóllétéről

Szeretne gondoskodni a családjáról, hosszú távon anyagi biztonságban tudni őket és saját magát? Mindannyian erre vágyunk. Azonban kevesen fogadják el azt az egyszerű törvényszerűséget: ahhoz, hogy kapjunk, adnunk is kell. Ha a földjétől várja az anyagi jóllétet, akkor gondoskodnia is kell róla. Magyarul: bele kell tennie ahhoz, hogy kivehessen belőle. Biztos, hogy szereti, törődik vele, de az már korántsem biztos, hogy megadja neki mindazokat a dolgokat, amik élettel telivé, könnyen megművelhetővé teszik. A megszokott műtrágya mellett másra is szüksége van.

Olimpikonból földművelő: Szécsi Zoltán új hivatása a föld

Hogyan lesz egy élsportolóból földművelő?

Apai vonalon örököltem egy csatorna partján 40 hektár szántót és 3-4 hektár kicsit ilyen elvadult, elhanyagoltabb, befásodott, gyepes részt. Először úgy voltunk vele, hogy jó vízilabdás módjára úgysem értünk a földhöz, minek foglalkozzunk vele, és el akartuk adni. De amikor egy szép napsütéses őszi napon a párommal kimentünk a földre, mégis úgy döntöttünk, hogy megtartjuk.

A földet is 'etetni' kell, ha azt akarja, hogy adjon!

Mi mindent tett, vagy tenne meg azért, hogy minél nagyobb legyen a terméshozama? És azért, hogy a termése a jelenleginél jobban tűrje a stressz, magasabb legyen a tápanyagtartalma? Nyilvánvalóan mindent, amire csak lehetősége van. Ha valaki életében nem dolgozott földeken, de legalább egy cserepes virága volt otthon, az is tudja, hogy az élettől duzzadó, szerves anyagban gazdag talaj termőerejét semmi sem pótolhatja. Minél dúsabb, elevenebb a talaj, annál erősebb, egészségesebb lesz a növény. A baktériumtrágya számtalan jó tulajdonsága között ezek a hatások is ott vannak. És ahogy a mezőgazdasági pályázatok iránya mutatja, ezt egyre többen felismerik.

A Phylazonit a Föld élőflórája!

Sokunknak mondták már, hogy ’elsavasodtunk’, ’a jótékony baktériumok száma lecsökkent a bélrendszerünkben, így az nem tudja megfelelően felszívni a tápanyagokat. Ennek következtében gyengül az immunrendszerünk, tehát védtelenebbek vagyunk egy betegséggel, stresszhelyzettel szemben. Nem is beszélve a fáradékonyságról, a teljesítőképesség csökkenéséről. Ilyenkor azt mondják, együnk élőflórás termékeket. Nos, az élőflóra valójában a jó baktériumokat jelenti, amikre a testünknek szüksége van. Ezért gondoljuk úgy, hogy a Phylazonit mint baktériumtrágya, a Föld élőflórája.

Talajoltó készítményt vontak ki a forgalomból

A talajélet javítására ajánlott, Microbion UNC nevű mikrobiológiai készítményt kivonta a forgalomból a NÉBIH, miután a hatóság talajbiológiai laboratóriuma az engedélyokiratban előírtnál lényegesen alacsonyabb élő csíraszámot mért a termékben. A gyártóval szemben hatósági eljárás indult.

A Phylazonit is segítette a vörös iszap katasztrófa következtében károsodott talajok regenerálódását

5 évvel ezelőtt, 2010. október 4-én 12.10-kor a MAL Zrt. Ajkai Timföldgyár X. vörösiszap tározójának gátja átszakadt és szörnyű katasztrófát okozott. A tározóból több, mint 1 millió köbméter mérgező iszap zúdult ki és közel 1000 hektár szántóterületet is beborított. A tragédia következtében 10 ember veszítette el az életét és közel háromszázan megsérültek. Kolontáron, Devecserben és Somlóvásárhelyen nagyon jelentős anyagi kár keletkezett, hiszen több száz lakóház és középület vált használhatatlanná és családok százai veszítették el az értékeiket. Az elöntött földeken természetesen minden termés elveszett és mivel a vörösiszap a Torna patakba, majd onnan a Marcalba is bekerült azok teljes élővilágát is elpusztította. Az erősen lúgos kémhatású iszap olyan súlyos kárt tett a természetben, hogy a például a Torna patakban még élő baktériumsejtet sem sikerült találni.

Mindennapi kenyerünk a Phylazonittal

Mit eszik naponta a magyar ember? Hazánkban a kukorica után a második legnagyobb területen őszi kalászosokat termelünk. Ezek között is meghatározó növényünk a búza, amelynek vetése a következő hetekben a gazdák legfontosabb feladata.

Miként tudja segíteni az őszi búza fejlődését, s hogyan teheti biztonságosabbá és jövedelmezőbbé a termelést a talajoltás?

A kenyér a talajból lesz…

A 77. OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár érdekessége volt, hogy a korábbiaknál sokkal nagyobb súllyal szerepeltek az élelmiszeripari kiállítók. A szervezők és a résztvevők nagy része is felismerte, hogy az élelmiszerlánc minden eleme kivétel nélkül fontos, de minden egy célt szolgál, a kiváló élelmiszer megjelenését, hiszen a fogyasztó számára az testesíti meg a mezőgazdaságot.

OMÉK 2015: „A mezőgazdaság jövője a mikrobiológiában van”

Az eddigi legnagyobb standjával jelentkezett az idei, immár 77. OMÉK kiállításon a Phylazonit, a korszerű mezőgazdálkodás és környezettudatos gondolkodás hazai úttörője. Magyarország legnagyobb múltú mezőgazdasági seregszemléjén újfent bebizonyosodott, hogy a jövő agrárgazdasága elképzelhetetlen a talajközpontú termelés és hangsúlyozottan a mikrobiológiai talajjavító technológiák nélkül.