Phylazonit Talajoltó

Hatékony tápanyagfeltáródás – jobb hasznosulás

 

A növénytermesztés költségének jelentős hányadát teszi ki a tápanyagellátás. A Phylazonit Talajoltó készítményt azon gazdák számára ajánljuk, akik szeretnék, hogy a kijutatott tápanyagok a lehető legnagyobb hatékonysággal váljanak felvehetővé a növények számára. A Talajoltóban található baktériumok a gyökérzet felületén felszaporodnak és itt fejtik ki többrétű kedvező hatásukat. Először stimulálják a gyökérképződést, ezáltal nagyobb felületet biztosítanak a tápanyag és vízforgalomnak. Másodsorban a gyökérfelületen élve segítik a növények tápanyag felvételét ezáltal „tehermentesítve” a növényt az energia igényes folyamatoktól, mely energiát a növény más életfolyamatainak serkentésére használhat fel. Harmadrészt a talajlevegő nitrogéntartalmának megkötésével és a talajban kötött foszformák mobilizálásával többlettápanyaghoz juttatja kultúránkat. A Phylazonit Talajoltó használata minden esetben növeli a trágyázás hatákonyságát.

 

Miért kedvező a Phylazonit Talajoltó használata?

  • a baktériumtrágya hatására sűrűbb és mélyebbre ható gyökérzet alakul ki, amely segítségre van az intenzív tápanyag felvételben és az aszályos körülmények átvészelésében
  • vastagabb, erőteljesebb szár képződik, amelyben a tápanyag- és nedvesség raktározás kedvezőbb
  • a kiegyensúlyozott tápanyag és vízellátottság hatására javítja a növény stressztűrő képességét
  • a kijuttatott baktériumok elősegítik a növény növekedését, hormon- és vitamintermelésükkel optimális fejlődésüket biztosítják
  • felvehetővé teszi a növény számára a talajban lévő foszfort
  • gazdag nitrogénforrást biztosít
  • javítja a műtrágyák hatékonyságát
     

Baktériumtörzsek (Pseudomonas putida, Azotobacter chroococcum, Bacillus circulans, Bacillus megaterium) talajoltásra optimalizált arányban – csíraszám: 109 db/cm3, tápoldat.

Szántóföldi kultúráknál: 10-20 l/ha dózissal.
Kertészeti kultúráknál: 10-20 l/ha dózissal.
 

Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes földfelületre kijuttatva és azonnal bedolgozva, vagy speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha lémennyiséggel a teljes felületre kijuttatva majd a magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.
 

Phylazonit Talajoltó termékünk megvásárolható a webáruházban. A webáruház eléréséhez kattintson, vagy ismerje meg többi termékünket is!

     

A Phylazonit Talajoltó készítmény biztonsági adatlapjának megtekintéséhez kattintson ide.