Phylazonit Talajoltó

Tovább

Phylazonit Tarlóbontó

Tovább

Phylazonit Talajregeneráló

Tovább

Phylazonit Szója

Tovább

Energia Humin lombtrágya

Tovább

Phylazonit Technológia

Tovább

Phyller Kijuttató Szerkezet

Tovább

A baktériumos talajoltás jelentősége

Ha kezünkbe veszünk egy marék földet, az élettelennek tűnik, pedig élőlények milliói hemzsegnek benne. Mind számukat, mind jelentőségüket tekintve kiemelkednek közülük a baktériumok. Ha a talajban nem élnének mikroszervezetek, az elhalt szerves anyagok nem tudnának a növények tápanyagául szolgálni, így újabb szerves anyagok sem jöhetnének létre. Biológiai körforgás híján nincs egészséges, aktív talajélet, anélkül pedig nincs fenntartható növénytermesztés sem.

Szántóföldjeink állapota, szerkezete folyamatosan romlik, ezért minden talajnak szüksége van a szerves anyagok pótlására. Ha csökken a kémhatásuk, veszítenek tápanyag-szolgáltató képességükből és elszaporodnak a káros hatású gombák. A baktériumtrágyával történő talajoltás a jótékony baktériumok számának és arányának növelésével a kultúrnövény számára létfontosságú élettani folyamatokat szabályoz. Rövid távon a termesztett növény fejlődésére, hosszú távon már a termőtalaj minőségére is pozitív hatást gyakorol.

A baktériumkészítmények alkalmazásának eredménye mindenki számára szembeötlő. A növények vastagabb, erősebb szárat fejlesztenek és mélyebb gyökereket eresztenek, így a talajban fellelhető ásványi anyagokat, vizet is könnyebben felveszik.  Nő a termés mennyisége és minősége, javul a termőföld szerkezete, csökken a kórokozók és kártevők száma.

 

Kattintson, és ismerkedjen meg Ön is a szaktudással, amellyel sikeresebbé
teheti gazdálkodását!