Leírás
Kiskerti zöldség és gyümölcstermesztésben felhasználható mikrobiológiai készítmény
A Phylazonit Tarlóbontó baktérium törzsei a szármaradványokban lévő tápanyagok felszabadításával serkentik a talaj életet, ezáltal javítva annak művelhetőségét. E baktériumok nem csak a növényi maradványok (szár-, gyökér- és ágrészek) újrahasznosításával gazdagítják a talaj tápanyag készletét, hanem segítenek a talajban már lekötődött tápanyagok feltárásában is. A könnyen, gyorsan lebomló növényi részek tenyészidőszakon belül visszakerülnek a tápanyagok körforgásába, míg a lassan lebomló szerves anyagok a humuszképződésben játszanak szerepet.
Összetétel:
Baktériumtörzsek (Pseudomonas putida, Azotobacter chroococcum, Bacillus circulans, Bacillus megaterium) tarlóbontásra optimalizált arányban. Csíraszám: 4×108 db/cm3
A készítmény hatására:
- a növényi maradványban lévő tápanyagok a növény számára felvehetővé válnak
- a humuszképződés folyamatának segítése, ezáltal növelhető a talaj szervesanyag-tartalma
- a maradványok elbontása révén csökken az azokon áttelelő kórokozók és kártevők mennyisége
- jelentősen javul a talaj szerkezete, ezáltal víz-, levegő- és hőgazdálkodása
Felhasználási javaslat:
1 liter Phylazonit Tarlóbontó 500 m2 terület kezeléséhez elegendő.
- Kertészeti növények betakarítása után a kezelendő terület nagyságától függően, a készítményből 1-2 dl-t 3-6 l vízben elkeverünk. Ezt követően a teljes talajfelületre kijuttatjuk azt, illetve a szármaradványokra permetezzük, majd a talajba keverjük.
- Gyümölcsösben és szőlőültetvényben metszéskor keletkező növényi maradványok összeaprítása után, a növényi részekre 2 dl készítményt 3-6 l öntözővízzel elkeverve juttassunk ki, majd ezt követően forgassuk be a talajba.
.
