Mi a szemünknek és a terméseredményeknek
hiszünk a legjobban

Kérem, mutassa be, hol, milyen adottságok mellett gazdálkodnak!

A cégközpontunk Prügy településen található. 2400 hektáron a Tisza egykori öntésterületein, nem túl jó adottságok mellett, belvízre hajlamos területeken, átlagban 13,5 aranykoronás földeken, agyagos réti talajokon gazdálkodunk. A szántóföldi növénytermesztés és az ahhoz kapcsolódó gépi szolgáltatás mellett 450-500 kocás sertésteleppel – 10 ezer fölötti éves kibocsátással – és egy viszonylag modern (15 éve épült) vetőmagüzemmel is rendelkezünk. A 2400 hektárból 550-600 hektáron állítunk elő vetőmagot, elsősorban őszi árpát, zabot, borsót, olajretket, mustárt.

Mióta használnak Phylazonit baktériumtrágyákat?

Mindig is kísérletező szellemű, az új dolgokra fogékony ember voltam, így a Phylazonit baktériumtrágyát is már közel 10 évvel ezelőtt kipróbáltuk. Nagyobb felületen, évjárattól függően területeink 20-25 %-án, kb. 6 éve pedig rendszeresen használjuk is.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtak az eltelt évek során?

A megfelelő hatáskifejtés érdekében nagyon fontos az optimális időjárási viszonyok közötti kijuttatás, egyből a talajba keverés és a felszín gondos lezárása. Tapasztalataink alapján aszályos időjárásban, vagy csapadékkal túltelített talajokon, amikor gátolt a megfelelő minőségű bedolgozás, inkább nem erőltetjük a baktériumtrágyák kijuttatását.

Mely kultúrákban és mely Phylazonit termékeket használnak rendszeresen?

A Phylazonit termékskálájának mindhárom tagját, azaz a Talajoltó, a Tarlóbontó és a Talajregeneráló készítményeket is használjuk. Optimális viszonyok mellett a legnagyobb felületen, nyár folyamán az őszi búzáink után visszamaradó, hektáronként kb. 4,5 tonnányi szármaradvány – mivel az állattartásban búzaszalmát egyáltalán nem használunk fel – elbontására a Phylazonit Tarlóbontó készítményt juttatjuk ki tárcsázás során, melyet a következő menetben Güttler-hengerrel zárjuk.
Tavasszal egy John Deere 6-soros vetőgépre szerelt kijuttató eszközzel a napraforgó és kukorica vetése során a mag mellé adagoljuk a Phylazonit Talajregenerálót.

Tapasztalataik alapján lehet-e a terméseredmények és a Phylazonit termékhasználat között összefüggést találni?

Igen, mindenképpen, ráadásul az objektivitás jegyében 2016 tavaszán, nagyobb felületen, 7 táblán két vetőgéppel, táblafelezéses kísérleteket is beállítottunk. A Phylazonit Talajoltóval kezelt táblarészeken a kontrollhoz képest betakarítás során kukorica esetében 6-8 mázsa, míg napraforgónál 3-4 mázsa terméstöbbleteket mértünk.

A beszélgetés végén még egy utolsó kérdés: kinek ajánlaná a Phylazonit termékcsalád tagjait?

Összességében – ugyan a talajbaktériumok használata még sokhelyütt hit kérdése – minden termelőnek, gazdálkodjanak akár intenzív, akár extenzív viszonyok között; mert ha a kijuttatás körülményeire odafigyelnek, a pozitív hatást a saját szemükkel fogják látni!

Kapcsolódó termékek

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?

Többet szeretne tudni?

Ismerje meg további termékeinket!
TOVÁBB

Tekintse meg webáruházunkat

Gazdálkodjon Ön is eredményesebben!
IRÁNY A WEBSHOP