Phylazonit Talajoltó

Hatékony tápanyagfeltáródás – jobb hasznosulás

A Phylazonit Talajoltóban található baktériumok a gyökérzet felületén felszaporodnak és itt fejtik ki többrétű, kedvező hatásukat.

Egyrészt, stimulálják a gyökérképződést, ezáltal nagyobb felületet biztosítanak a tápanyag- és vízforgalomnak.

Másrészt, a gyökérfelületen élve tehermentesítik a növényt egyes energiaigényes folyamatoktól, ilyen például a vízoldhatatlan vegyületek oldása, vagy egyes hormonszerű anyagok termelése.

Harmadrészt, a talajlevegő nitrogén tartalmának meg kötésével és a talajban kötött foszforformák mobilizálásával többlet tápanyaghoz juttatja a kultúránkat.

Miért ajánljuk a Phylazonit Talajoltó használatát?

 • Sűrűbb, mélyebbre ható gyökérzet és vastagabb szár képződik – ez segítség az intenzív tápanyagfelvételben és az aszályos körülmények jobb átvészelésében.

 • Vastagabb és erőteljesebb szár képződik – ezáltal kiegyensúlyozottabbá válik a tápanyag- és vízellátottság, ami a baktériumok által kiválasztott hormonokkal együtt hozzásegítik a növényünket a hő- és szárazság-stressz jobb átvészelésében. Ezzel a kedvezőtlen években is biztosítható a megfelelő termésátlag elérése.

 • A termékben lévő baktériumok tevékenyen részt vesznek a talaj-növény tápanyagforgalomban. – Felvehetővé válnak a növények számára a talajban lévő, nehezen hozzáférhető foszforformák is és ezáltal javul a műtrágyázás hatékonysága is.

Keresd tanácsadóinkat,
vagy vásárold meg a terméket
kényelmesen a webshopból!

Összetétel

Baktériumtörzsek (Pseudomonas putida, Azotobacter chroococcum, Bacillus circulans, Bacillus megaterium) talajoltásra optimalizált arányban.

Csíraszám: 109 db/cm3, tápoldat.

Felhasználás

Szántóföldi kultúrák: 10-20 l/ha.
Kertészeti kultúrák: 10-20 l/ha.

Kijuttatás

Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes földfelületre kijuttatva majd azonnal bedolgozva, vagy speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha lé mennyiséggel a teljes felületre kijuttatva, magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.

A Phylazonit Talajoltó javasolt kijuttatási ideje

Kukorica

Március elejétől április végéig.

Napraforgó

Március elejétől április végéig.

Kalászosok

Szeptember elejétől október végéig.

Repce

Augusztus végétől szeptember végéig.

Szója

Március közepétől május közepéig.

A Phylazonit tanácsadói naprakész tapasztalatokkal segítik a munkádat!

Keresd tanácsadóinkat, és használd ki a Phylazonit termékek nyújtotta előnyöket!

A növények a Phylazonit Technológia termékcsalád alkalmazásával kevesebb toxikus anyagot vesznek fel, magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezhetnek, hatványozottan egészségesebbek lesznek.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy az így megtermelt szántóföldi és kertészeti növények jótékonyan segítik az egészségünk megőrzését és hozzájárulnak az életminőségünk javításához.

  Név *

  E-mail *

  Irányítószám *

  Mekkora területen gazdálkodik?

  50 ha alatt50-100 ha100-500 ha500 ha felett

  Telefonszám *