Phylazonit NG Tarlóbontó

Talajszerkezet javítás – intenzívebb talajélet

A Phylazonit Tarlóbontó segítségével támogatjuk és irányítjuk az elhalt növényi részek lebomlását, tápanyaggá válását. A tápanyag döntő többségéhez gazdasági éven belül hozzájuthat a növény.

Ezáltal érhetjük el a talaj mikrobiális életének serkentését. Az aktív talajélet pedig pozitív hatással van a talaj szerkezetére és művelhetőségére.

Miért ajánljuk a Phylazonit Tarlóbontó NG használatát?

 • A lebomló tarló makro- mezo- és mikroelem tartalma akár 20-40% plusz tápanyagot is jelenthet a következő kultúra számára.

 • A lebomló tarló szerves anyagai támogatják a humuszképződést – a rendszeres visszaforgatás és bontás eredményeképpen jelentősen javul a talaj szerkezete, művelhetősége és csökkenthető a vonóerő igény.

 • A javuló talajszerkezettel a talaj tápanyag-, hő- és vízgazdálkodása is jelentősen javul – ez pedig óriási előnyt ad a rendkívüli időjárási körülmények esetén is.

 • A lebomlás révén jelentősen csökken a kórokozók élettere – javul a csírázás és a kezdeti fejlődés minősége, ezzel is támogatva a korszerű növényvédelem megvalósítását.

Vásárolja meg a terméket,
kényelmesen a webshopból!

Összetétel

Baktériumtörzsek (Bacillus circulans, Azotobacter chroococcum, Pseudomonas putida, Bacillus megaterium) tarlóbontásra optimalizált arányban.

Csíraszám: 4 x 108 db/cm3, tápoldat.

Felhasználás

Szántóföldi kultúrák: 10-20 l/ha.
Kertészeti kultúrák: 10-20 l/ha.

Munkagépre szerelt kijuttató szerkezettel (vízzel keverve 30-60 l/ha dózisban), szántóföldi permetezőgéppel közvetlenül a tarlóra vagy a szármaradványokra kell kipermetezni, és azonnal a talajba kell keverni.

A kezelést annál a műveletnél ajánlott elvégezni, amelynél a tarlómaradványok túlnyomó része a talajba kerül, és a területen 10-25 cm mélységű, jó minőségű talajmunka végezhető.

A Phylazonit tanácsadói naprakész tapasztalatokkal segítik a munkádat!

Keresd tanácsadóinkat, és használd ki a Phylazonit termékek nyújtotta előnyöket!

Létezik megbízható alternatívája az NPK pótlásnak!
A Phylazonit Tarlóbontó használatával javul a talaj szerkezete és vízgazdálkodása, a tarlóban lévő tápanyagok pedig felvehetővé válnak.

  Név *

  E-mail *

  Irányítószám *

  Mekkora területen gazdálkodik?

  50 ha alatt50-100 ha100-500 ha500 ha felett

  Telefonszám *