Phylazonit Tarlóbontó

Talajszerkezet javítás – intenzív talajélet

A Phylazonit Tarlóbontó segítségével felgyorsítjuk és irányítjuk az elhalt növényi részek lebomlását, tápanyaggá válását; a tápanyag döntő többségéhez gazdasági éven belül hozzájuthat a növény és minden, a területen élő egyéb mikroorganizmus.

Ezáltal érhetjük el a talaj mikrobiális életének serkentését. Az aktív talajélet pedig pozitív hatással van a talaj szerkezetére és művelhetőségére.

Miért ajánljuk a Phylazonit Tarlóbontó használatát?

  • A lebomló tarló jelentős felvehető tápelem tartalom rendelkezik – a következő növény N,P,K igényének akár 30-50 %-a biztosítható és ezzel jelentős tápanyag költség megtakarítható!

  • A lebomló tarló szerves anyagai támogatják a humuszképződést – a rendszeres visszaforgatás és bontás eredményeképpen jelentősen javul a talaj szerkezete, művelhetősége és csökkenthető a vonóerő igény.

  • A javuló talajszerkezettel a talaj tápanyag-, hő- és vízgazdálkodása is jelentősen javul – ez pedig óriási előnyt ad a rendkívüli időjárási körülmények esetén is.

  • A lebomlás révén jelentősen csökken a kórokozók élettere – javul a csírázás és a kezdeti fejlődés minősége és a növényvédelmi kezelések száma és költsége is mérsékelhető lesz.

Vásárolja meg a terméket,
kényelmesen a webshopból!

Irány a webshop

Összetétel

Baktériumtörzsek (Bacillus circulans, Azotobacter chroococcum, Pseudomonas putida, Bacillus megaterium) tarlóbontásra optimalizált arányban.

Csíraszám: 4 x 108 db/cm3, tápoldat.

Felhasználás

Szántóföldi kultúrák: 10-20 l/ha.
Kertészeti kultúrák: 10-20 l/ha.

Kijuttatás

Munkagépre szerelt kijuttató szerkezettel, szántóföldi permetezőgéppel (150-200l/ha) közvetlenül a tarlóra, illetve a szármaradványokra kell kipermetezni, és azonnal a talajba kell keverni. kezelést annál a műveletnél ajánlott elvégezni, amelynél a tarlómaradványok túlnyomó része a talajba kerül, és a területen 10-25 cm mélységű, jó minőségű talajmunka végezhető.

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?

A Phylazonit Tarlóbontó javasolt kijuttatási ideje

A kezelést annál a műveletnél ajánlott elvégezni, amelynél a tarló-maradványok túlnyomó része a talajba kerül, és a területen 10-25 cm mélységű, jó minőségű talajmunka végezhető. Mivel a készítményben lévő törzsek jól bírják a száraz talajt, a kijuttatást ne az időjáráshoz, hanem a talaj állapotához időzítsük!

A tarlóbontás hatékonyságát jelentősen növeli, ha a növényi maradványokat előzetesen egyenletesen kis méretűre aprítjuk/szecskázzuk.

Kukorica

Október elejétől
november végéig.

Napraforgó

Szeptember közepétől
november végéig.

Kalászosok

Augusztus elejétől
szeptember végéig.

Repce

Augusztus elejétől
szeptember végéig.

Szója

Október elejétől
november végéig

Borsó

Július közepétől
augusztus végéig.