Phylazonit Tarlóbontó

Talajszerkezet javítás – intenzív talajélet

A növénytermesztés alapját képező talaj javítását a területen hagyott szármaradványok irányított bontásával is elérhetjük.

A Phylazonit Tarlóbontó baktérium készítmény használatát azon gazdálkodók számára ajánljuk, akik fontosnak tartják a talaj termőképességének és művelhetőségének javítását.

A Phylazonit Tarlóbontó készítményben lévő baktérium törzsek képesek tápanyaghoz juttatni termesztett növényeinket. A tarlómaradványokban lévő tápanyagok felszabadításával serkentik a talaj életet, ezáltal javítva annak művelhetőségét. A készítményben található baktérium törzsek nem csak a tarló újrahasznosításával gazdagítja a talaj tápanyag készletét, hanem segítenek a talajban már lekötődött tápanyagok feltárásában is. A könnyen, gyorsan lebomló növényi részek tenyészidőszakon belül visszakerülnek a tápanyagok körforgásába, míg a lassan lebomló szervesanyagok a humuszképződést segítik elő.

Miért kedvező a Phylazonit Tarlóbontó használata?

  • a tarlómaradványban lévő tápanyagok a növény számára felvehetővé válnak

  • elősegíti a humuszképződés folyamatát, és így növeli a talaj szervesanyag-tartalmát

  • a tarlómaradványok elbontása révén csökkenti az azokon áttelelő kórokozók és kártevők mennyiségét

  • jelentősen javul a talaj szerkezete, ezáltal víz-, levegő- és hőgazdálkodása

  • talajszerkezet javulás hatására talajmunkák esetén csökkenhet a vonóerőigény, így mérsékelve a gázolajfogyasztást (akár 20-30%-kal is)

  • a talaj kémhatása (PH) a semleges irányba mozdul

Vásárolja meg a terméket,
kényelmesen a webshopból!

Irány a webshop

Összetétel

Baktériumtörzsek (Bacillus circulans, Azotobacter chroococcum, Pseudomonas putida, Bacillus megaterium) tarlóbontásra optimalizált arányban.

Csíraszám: 4 x 108 db/cm3, tápoldat.

Felhasználás

Szántóföldi kultúráknál: 10-20 l/ha dózissal.
Kertészeti kultúránál: 10-20 l/ha dózissal.

Kijuttatás

A készítményt valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 10-20 l/ha mennyiségben munkagépre szerelt kijuttató szerkezettel vagy ennek hiányában szántóföldi permetezőgéppel (150-200 l/ha lé mennyiség) közvetlenül a tarlóra-, illetve a szármaradványokra kell kipermetezni, és azonnal a talajba kell keverni.

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?

A Phylazonit Tarlóbontó javasolt kijuttatási ideje

A kezelést annál a műveletnél ajánlott elvégezni, amelynél a tarló-maradványok túlnyomó része a talajba kerül, és a területen 10-25 cm mélységű, jó minőségű talajmunka végezhető. Mivel a készítményben lévő törzsek jól bírják a száraz talajt, a kijuttatást ne az időjáráshoz, hanem a talaj állapotához időzítsük!

A tarlóbontás hatékonyságát jelentősen növeli, ha a növényi maradványokat előzetesen egyenletesen kis méretűre aprítjuk/szecskázzuk.

Kukorica

Október elejétől
november végéig.

Napraforgó

Szeptember közepétől
november végéig.

Kalászosok

Augusztus elejétől
szeptember végéig.

Repce

Augusztus elejétől
szeptember végéig.

Szója

Október elejétől
november végéig

Borsó

Július közepétől
augusztus végéig.