Energia Plusz lombtrágya

Nagy hatékonyságú nitrogén – kondíció javítás lombon keresztül

A gyorsan fejlődő állomány tápanyagigénye sokszor meghaladja a gyökerek tápanyagfelvevő képességét. Gyakori eset, hogy a kedvezőtlen talajállapot (tömörödött, porosodó, cserepesedő talajon) vagy a szélsőséges időjárási körülmények hatására (aszály, túl hideg vagy meleg idő, kimosódási és szublimációs veszteségek) a tápanyagfelvétel gátolt. Olyan levélen keresztüli táplálási megoldást dolgoztunk, amely az intenzíven fejlődő állományt egy magas N, Mg, S és hat mikroelem tartalmú készítménnyel támogatja.

Az Energia Plusz nagy hatékonyságú,  mezo- és mikroelemekkel kiegészített N lombtrágya kifejezetten alkalmas a növények tápanyagigényeinek kiegészítésére.

Az intenzív növekedés időszakában ugrásszerűen megnő a növény nitrogén igénye, ezért olyan nitrogénformát választottunk, amely levélen keresztül nagy hatékonysággal felszívódik, nem perzsel. Az ajánlott 30 l/ha dózis alkalmazásakor 4,5 kg hatóanyagot juttatunk ki hektáronként. Mivel a növényeknek nem csak egy-egy elemre van szükségük a fejlődéshez, ezért a készítményt kiegészítettük mindazon mezo- és mikroelemekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a növények számára. A speciális összetétel hatására a lombtrágya nem növény specifikus, bármely kultúrában sikeresen alkalmazható.

Összetétel

1 liter lombtrágya tartalma: Nitrogén (m/m%): 15; Mg (m/m%): 6, S (m/m%): 3, B (m/m%): 0,014, Réz (m/m%): 0,015, Fe (m/m%): 0,038, Mn (m/m%): 0,018, Mo (m/m%): 0,075, Zn (m/m%): 0,015.

Felhasználás

Valamennyi szántóföldi kultúra levélkezelésére, kondíciójának javítására 20-30 l/ha mennyiségben, 200-350 l/ha vízmennyiséggel, a növény 8-10 leveles állapotától virágzásig terjedő időszakban.

Más készítményekkel történő együttes kijuttatás esetén célszerű keverhetőségi próbát végezni.

Kijuttatás

Növényvédelmi kezelésekkel együtt vagy önállóan. Tapadásfokozó anyagok használata ajánlott . Ajánlott dózis: 20-30 l/ha. A kijuttatást kora reggeli órákban nagy levélfelületnél, az intenzív növekedés időszakában célszerű elvégezni.

Virágzásban nem használható!

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?

Az Energia Plusz javasolt kijuttatási ideje

Kukorica

Június közepétől július közepéig

8 leveles kortól címerhányásig

Napraforgó

Június közepétől július közepéig

8 leveles kortól csillag bimbós állapotig

Kalászosok

Március elejétől május végéig

Bokrosodástól zászlóslevélig

Repce

Március elejétől április végéig

Szárbaindulástól virágzás kezdetéig

Szója

Május közepétől június közepéig

6-8 leveles kortól

Borsó

Március közepétől április közepéig

6-8 leveles kortól