Temposensor basic háttér

Temposensor Basic

Technológiánkban a termékeink mellett nagy hangsúlyt kap a szakszerű kijuttatás.

Ehhez igazítva fejlesztettünk ki egy olyan kijuttató egységet, amely a munkagép sebességének és helyzetének meghatározásával képes a táblán belül folyamatosan módosítani a kijuttatott mennyiséget, biztosítva a területre tervezett Phylazonit mennyiség kijuttatását.

Ezzel ténylegesen megvalósítható, hogy 15 l/ha dózis esetén 100 hektáron elegendő legyen az 1500 liter Phylazonit.

A sebességfüggvényű kijuttatást biztosító vezérlő feladata kiszámítani a pillanatnyi sebességből, a munkaszélességből és a kijuttatandó hektáronkénti dózisból a pillanatnyi folyadékmennyiséget. A kívánt dózist a kezelő felületen előre beállított érték határozza meg. A sebesség mérése és a helymeghatározás egy beépített speciális GPS vevővel történik.

A Temposensor Basic a munkagépen elhelyezett rugószáras végállás kapcsoló segítségével érzékeli a felemelt helyzetet és szünetelteti a kijuttatást a fordulókban.

A Temposensor Basic előnyei:

  • sebességhez igazítva változtatja a dózist

  • a forgókban szünetelteti a kijuttatást

  • azonnal jelzi az eltömődést, szivárgást, így biztosítva a zavartalan munkavégzést

  • használatával megvalósítható a költség- és hozam optimalizálás

  • megalapozza a precíziós gondolkodást

Méri a fúvókákon átfolyó folyadék mennyiséget, és ehhez igazítottan változtatja a szivattyú teljesítményét, úgy, hogy 10 ml/perc pontossággal tartsa a kívánt értéket. Érzékeli és jelzi a szűrők eltömődését és a csövek szivárgását is. Amennyiben a rendszer a beállításoktól eltérő értéket tapasztal, jelzi a lehetséges hiba okát. Folyamatosan számítja és jelzi a tartályban lévő folyadék mennyiségét, és ez alapján becsli a még hátralévő terület nagyságát.

A felhasznált baktériumkészítményeket nem tábla szinten, egy egységes elv alapján használjuk fel, hanem a táblán belül a munkagépek sebességéhez, illetve a talaj adottságaihoz igazodva növeljük a termék várható hatását.

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!