Phylazonit – TerraCalco95

Hatékony mészpótlás – egészségesebb talaj

A savanyú talajok, amellett, hogy rossz szerkezetűek, gyenge stabilitásúak, toxikus elemekkel terheltek, a hasznos mikroorganizmusok rovására a káros mikroszervezetek arányát növelik.

A növénytermesztési technológiákba jól illeszkedő Ca pótlás az egyik fontos eszközünk lehet a mikrobiológiai készítmények mellett az egészséges és termékeny talajok védelmében.

A TerraCalco95 aktív kalcium hatóanyagú (kalcium-oxid) készítmény, amely megoldást jelent a savanyú kémhatású talajok kalcium pótlásában.  2-8 mm-es szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának (0,3-1 t/ha) köszönhetően műtrágyaszóróval könnyen kijuttatható, kiváló vízoldhatósága révén a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását.

A talaj kémiai tulajdonságai nemcsak annak szerkezetére, termékenységére, művelhetőségére hatnak, de a talaj élőlények élettevékenységét is alapvetően befolyásolják. 5 pH alatti környezetben a baktériumok lebontó tevékenysége megszűnhet, 4,5 pH alatt a nitrifikáció (amikor a nitrogénből nitrit, majd a növények számára felvehető nitrát képződik) is leáll.

Az ilyen savanyú talajokon a talajélet jelentősen károsodik, a károsító gombák mennyisége nőhet meg.

Miért ajánljuk a TerraCalco95 használatát?

Mert használatával:

 • a savanyú talaj kémhatása a semleges irányba mozdul el,

 • aktivizálódik a talajéletet,

 • javul a talaj szerkezet,

 • javul a vízháztartás,

 • a szerves anyagok mineralizációja (ásványosodása) felgyorsul,

 • a toxikus elemek oldhatósága csökken,

 • kedvezőbb műtrágya-hasznosulás érhető el.

Összetétel és alkalmazás

Szemcsés szerkezetű (2-8 mm) kalcium-oxid (min. 95%-os CaO tartalom).

A TerraCalco95 tárcsás műtrágyaszóróval szórható, gyors és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan kijuttatható, hatását gyorsan kifejtő kalciumpótló anyag.

A Phylazonit tanácsadói naprakész tapasztalatokkal segítik a munkádat!

Keresd tanácsadóinkat, és használd ki a Phylazonit termékek nyújtotta előnyöket!

A növények a Phylazonit Technológia termékcsalád alkalmazásával kevesebb toxikus anyagot vesznek fel, magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezhetnek, hatványozottan egészségesebbek lesznek.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy az így megtermelt szántóföldi és kertészeti növények jótékonyan segítik az egészségünk megőrzését és hozzájárulnak az életminőségünk javításához.

  Név *

  E-mail *

  Irányítószám *

  Mekkora területen gazdálkodik?

  50 ha alatt50-100 ha100-500 ha500 ha felett

  Kérjük válassza ki, hogy miben segíthetünk! *

  Telefonszám *