Kukorica technológia

A kukorica termesztése során a jövedelmező termésátlagok elérése a termőhely adottságaitól jelentős mértékben függ, hiszen a kukorica igényes a talaj szerkezetével, tápanyag- és vízszolgáltató képességével szemben.

Kevésbé igényes viszont az előveteményre, így a növényi sorrendbe jól beilleszthető. A kalászos növények nagy termőterülete miatt jellemzően az őszi kalászosok után kerül vetésre. Sokszor monokultúrában is termesztik, de ez a talaj kizsigerelését, kiszárítását, valamint a gyomok és a kórokozók felszaporodását eredményezheti, ami – évjárattól és tápanyag utánpótlástól függően – ellehetetleníti a gazdaságos termesztés megvalósulását.

A Phylazonit Technológia a megfelelő agrotechnikával, szerves anyag gazdálkodással, a talajbaktérium készítmények rendszeres alkalmazásával jelentősen hozzásegít az erős gyökérzetű, és ellenálló növényi állomány kialakulásához, a talajszerkezet javítása révén pedig a talaj nedvességének megőrzéséhez, a visszaforgatott szerves anyagokban lévő tápanyagok hatékony feltáródásához. Ezen folyamatokkal hatékonyan csökkenthető az egy hektárra vetített inputanyag költség, ami a jövedelmező termesztés alapja.

Keresd tanácsadóinkat,
vagy vásárold meg a terméket
kényelmesen a webshopból!