Energia Réz lombtrágya

A termésmennyiség és termésminőség javításáért

Miért ajánljuk az Energia Réz használatát?

 • A réz nélkülözhetetlen elem számos élettani folyamatban, mint például a fotoszintézis és a mitokondriális légzés.

 • Hiánya esetén a növény fejlődése zavarokat szenved, a sejtfal, a szállítónyalábok rendellenesen fejlődnek, így a szárszilárdság tekintetében különösön fontos mikroelem.

 • A rézhiányra legérzékenyebbek a kalászosok (kifehéredő kalászok, a virágok termékenyülése jelentős mértékben romlik, az állomány megdőlése).

 • A heptaglükonsav kiváló komplexképző, különösen alkalmas lombtrágyaként történő alkalmazásra, mivel fitotoxicitási potenciál nélkül hat, még nagyobb dózisban is. Mint cukorszármazék jól tapad a levélfelületen.

 • Jól oldódik vízben, jól hasznosul, könnyen felszívódik, jó a keverhetősége összehasonlítva más kelátképző szerekkel.

 • Széles (2 – 12) pH-tartományban stabil.

 • Termékünk azon kevés réz lombtrágya közé tartozik, mely 100%-ban oldott formában tartalmazza a hatóanyagot, így ez a növények számára gyors felvételt és könnyű hasznosíthatóságot jelent.

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Összetétel

Összetétel: 75 g/l réz (hepta-glükonsavval és EDTA-val komplexálva).

Felhasználás

Szántóföldi és kertészeti kultúrák levélkezelésére, mikroelem igényének kielégítésére, hiánytünetek kezelésére 1 l/ha mennyiségben, 200-350 l/ha vízmennyiséggel.

Növényvédelmi kezelésekkel együtt vagy önállóan. Más készítményekkel történő együttes kijuttatás esetén célszerű keverhetőségi próbát végezni.

Kijuttatás

Szántóföldi és kertészeti kultúrák levélkezelésére, mikroelem igényének kielégítésére, hiánytünetek kezelésére 1 l/ha mennyiségben, 200-350 l/ha vízmennyiséggel. Növényvédelmi kezelésekkel együtt vagy önállóan. Más készítményekkel történő együttes kijuttatás esetén célszerű keverhetőségi próbát végezni.

Kalászosok esetében: bokrosodástól két nóduszos állapotig (1 l/ha)

A Phylazonit tanácsadói naprakész tapasztalatokkal segítik a munkádat!

Keresd tanácsadóinkat, és használd ki a Phylazonit termékek nyújtotta előnyöket!

A környezet változik, így nekünk is változnunk kell! Felelősséggel tartozunk a talajért, ezért célunk, hogy megállítsuk a romlását, és ezáltal csökkentsük az élelmezési problémákat is.

A növények a Phylazonit NG termékcsalád alkalmazásával kevesebb toxikus anyagot vesznek fel, magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezhetnek és hatványozottan egészségesebbek lesznek.

  Név *

  E-mail *

  Irányítószám *

  Mekkora területen gazdálkodik?

  50 ha alatt50-100 ha100-500 ha500 ha felett

  Kérjük válassza ki, hogy miben segíthetünk! *

  Telefonszám *