Phylazonit Szója

Fokozott gümőképződés – nagyobb hozam

A szója gazdaságos termesztésének hazánkban nem őshonos növényről lévén szó elengedhetetlen feltétele a talaj speciális rhizóbium baktériumokkal való oltása.
A Phylazonit Szójában lévő törzseket úgy állítottuk össze, hogy a magas nitrogénkötő képességű gümők képződésén túl, elősegítsék a növény dinamikus kezdeti fejlődését és egészséges, jó állóképességű, magas első emelettel rendelkező növényeket képezzenek.

A gyökérfelület környezetében korlátozzák a patogén talajgombák szaporodását, így csökkentve azok káros hatását; ezáltal egy egészségesebb, egyenletesebb fejlődésű, tápláltabb növényállományt kapunk.

Miért ajánljuk a Phylazonit Szója használatát?

  • Használatával biztosítható az állomány egyöntetű kelése, ami a végelszámolásban nagyon fontos.

  • Elősegítjük a nitrogénkötő gümők képződését ezáltal csökkenthető a kijuttatandó műtrágyák mennyisége.

  • A termékben lévő baktériumok tevékenyen részt vesznek a talaj-növény tápanyagforgalomban – felvehetővé válnak a növények számára a talajban lévő, nehezen hozzáférhető tápelemek is, ami jelentősen javítja a műtrágyázás hatékonyságát.

Összetétel

Baktériumtörzsek (Bradyrhizobium japonicum, Bacillus megaterium, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida, Pseudomonas fluorescens).

Csíraszám: 8 x 108 db/cm3, táptalaj.

Felhasználás

Szója oltására 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes felületre ki juttatva és azonnal bedolgozva, illetve speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha vízmennyiséggel a teljes felületre kijuttatva és a magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.

Kijuttatás

A szója oltása csak olyan oltóanyaggal történhet, amely tartalmazza a Bradyrhizobium japonicum nevű baktérium fajt. Oltott mag vetésekor is ajánljuk, hiszen még erőteljesebb gümőképződés és hatékonyabb nitrogén-fixálás – érhető el.

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?