Phylazonit Szója

Fokozott gümőképződés – nagyobb hozam

A kifejezetten szója kultúrák számára fejlesztett készítményben a Phylazonit Talajoltó oldatot olyan Rhyzobium törzsekkel egészítettük ki, amelyek a szója gyökérzetén a gümők képződését, ezáltal a levegőből történő nitrogén megkötését jelentősen növelik. Növekszik a termés mennyisége, valamint fehérjetartalma is.

Az élő és fajtaspecifikus Rhyzobium törzsekkel történő talajoltás előnyösebb a por lakú csávázáshoz képest. A szója gyökerén gümőt képező Bradyrhizobium japonicum jellemzője, hogy a gümőkben a felszaporodott baktériumok intenzív légköri nitrogénkötésre képesek. A megkötött nitrogén a gümőkben legtöbbször aminosavak formákban jelennek meg, és a gazdanövény számára közvetlenül hasznosíthatók.

A növénnyel együtt élő baktériumok fajspecifikusak, ezért mesterséges fertőzéskor többnyire különböző pillangós növényfajokra specifikus Rhizobium fajokat használnak. A talajoltására jól használható baktérium-szuszpenziót könnyen, megfelelő mennyiségben lehet a talajba juttatni. Légköri nitrogénkötésük optimális esetben évi 300 kg/ha is lehet.

Miért kedvező a Phylazonit Szója használata?

  • elősegíti az állomány egyöntetű kelését

  • elősegíti a nitrogénkötő gümők képződését

  • csökkenti a kijuttatandó műtrágya mennyiségét

  • serkenti a tápanyagfelvételt

  • növeli az állomány állóképességét

Összetétel

Baktériumtörzsek (Bradyrhizobium japonicum, Bacillus megaterium, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida, Pseudomonas fluorescens).

Csíraszám: 8 x 108 db/cm3, táptalaj.

Felhasználás

Szója oltására 10-20 l/ha mennyiségben.

Kijuttatás ideje: március közepétől május közepéig, vetés előtt, vagy azzal egy menetben.

Kijuttatás

Szója oltására 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes felületre kijuttatva és azonnal bedolgozva, vagy speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha lémennyiséggel a teljes felületre kijuttatva majd a magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?

Többet szeretne tudni?

Ismerje meg további termékeinket!
TOVÁBB

Tekintse meg webáruházunkat

Gazdálkodjon Ön is eredményesebben!
IRÁNY A WEBSHOP