Phylazonit Szója

Fokozott gümőképződés – nagyobb hozam

A kifejezetten szója kultúrák számára fejlesztett készítményben a Phylazonit Talajoltó oldatot olyan Rhyzobium törzsekkel egészítettük ki, amelyek a szója gyökérzetén a gümők képződését, ezáltal a levegőből történő nitrogén megkötését jelentősen növelik. Növekszik a termés mennyisége, valamint fehérjetartalma is.

Az élő és fajtaspecifikus Rhyzobium törzsekkel történő talajoltás előnyösebb a por lakú csávázáshoz képest. A szója gyökerén gümőt képező Bradyrhizobium japonicum jellemzője, hogy a gümőkben a felszaporodott baktériumok intenzív légköri nitrogénkötésre képesek. A megkötött nitrogén a gümőkben legtöbbször aminosavak formákban jelennek meg, és a gazdanövény számára közvetlenül hasznosíthatók.

A növénnyel együtt élő baktériumok fajspecifikusak, ezért mesterséges fertőzéskor többnyire különböző pillangós növényfajokra specifikus Rhizobium fajokat használnak. A talajoltására jól használható baktérium-szuszpenziót könnyen, megfelelő mennyiségben lehet a talajba juttatni. Légköri nitrogénkötésük optimális esetben évi 300 kg/ha is lehet.

Miért kedvező a Phylazonit Szója használata?

  • elősegíti az állomány egyöntetű kelését

  • elősegíti a nitrogénkötő gümők képződését

  • csökkenti a kijuttatandó műtrágya mennyiségét

  • serkenti a tápanyagfelvételt

  • növeli az állomány állóképességét

Összetétel

Baktériumtörzsek (Bradyrhizobium japonicum, Bacillus megaterium, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida, Pseudomonas fluorescens).

Csíraszám: 8 x 108 db/cm3, táptalaj.

Felhasználás

Szója oltására 10-20 l/ha mennyiségben.

Kijuttatás ideje: március közepétől május közepéig, vetés előtt, vagy azzal egy menetben.

Kijuttatás

Szója oltására 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes felületre kijuttatva és azonnal bedolgozva, vagy speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha lémennyiséggel a teljes felületre kijuttatva majd a magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?