Phylazonit Talajoltó

Phylazonit Talajoltó

1 905 Ft22 860 Ft

Phylazonit Talajoltó készítmény a kijuttatott tápanyagok jobb hasznosulásához.

Biokultúra Egyesület tanúsítvánnyal! A termék biogazdaságokban is használható.
A árak kizárólag Magyarországon belül érvényesek. Egyéb esetben kérje egyedi ajánlatunkat!

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

A Phylazonit Talajoltóban található baktériumok a gyökérzet felületén felszaporodnak és itt fejtik ki többrétű, kedvező hatásukat. Egyrészt, stimulálják a gyökérképződést, ezáltal nagyobb felületet

biztosítanak a tápanyag- és vízforgalomnak. Másrészt, a gyökérfelületen élve tehermentesítik a növényt egyes energiaigényes folyamatoktól, ilyen például a vízoldhatatlan vegyületek oldása, vagy egyes hormonszerű anyagok termelése. Harmadrészt, a talajlevegő nitrogén tartalmának meg kötésével és a talajban kötött foszforformák mobilizálásával többlet tápanyaghoz juttatja a kultúránkat.

Miért ajánljuk a Phylazonit Talajoltó használatát?

  • Sűrűbb, mélyebbre ható gyökérzet és vastagabb szár képződik – ez segítség az intenzív tápanyagfelvételben és az aszályos körülmények jobb átvészelésében.
  • Vastagabb és erőteljesebb szár képződik – ezáltal kiegyensúlyozottabbá válik a tápanyag- és vízellátottság, ami a baktériumok által kiválasztott hormonokkal együtt hozzásegítik a növényünket a hő- és szárazság-stressz jobb átvészelésében. Ezzel a kedvezőtlen években is biztosítható a megfelelő termésátlag elérése.
  • A termékben lévő baktériumok tevékenyen részt vesznek a talaj-növény tápanyagforgalomban. – Felvehetővé válnak a növények számára a talajban lévő, nehezen hozzáférhető foszforformák is és ezáltal javul a műtrágyázás hatékonysága is.

Összetétel

Baktériumtörzsek (Pseudomonas putida, Azotobacter chroococcum, Bacillus circulans, Bacillus megaterium) talajoltásra optimalizált arányban.

Csíraszám: 109 db/cm3, tápoldat.

Felhasználás

  • Szántóföldi kultúrák: 10-20 l/ha.
  • Kertészeti kultúrák: 10-20 l/ha.

Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 10-20 l/ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel, vetés, ültetés előtt a teljes földfelületre kijuttatva majd azonnal bedolgozva, vagy speciális kijuttató szerkezettel 20-40 l/ha lé mennyiséggel a teljes felületre kijuttatva, magágyba keverve, vagy a vetéssel egy menetben a vetőbarázdába injektálva.

A készítményt minden esetben azonnal be kell dolgozni a talajba!

További információk

Tömeg 6 kg
Kiszerelés

1 liter, 5 liter, 10 liter, 20 liter

Eltarthatóság

Bontatlan csomagolásban:
0-5 °C között – 6 hónap
5-10 °C között – 3 hónap
10-20 °C között – 2 hónap
20-30 °C között – 1 hónap
 
Felbontás után:
Száraz, hűvös, közvetlen napfénynek és sugárzó hőnek ki nem tett, fedett helyen, 0 °C felett.

Title

Go to Top