2024. május 31-én került megrendezésre a Magyar Talajtani Társaság „Magyarországi cégek összefogása talajainkért” című sajtótájékoztatója, amely keretében sor került a Társaság támogatói szerződéseinek ünnepélyes aláírására. Az esemény helyszínéül a tavalyi évhez hasonlóan a Miskolci Egyetem szolgált, ahol a rendezvény rangját és fontosságát a házigazda intézmény képviseletében Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja, valamint Prof. Dr. Dobos Endre, az MTT elnöke emelte.

A Magyar Talajtani Társaság legfontosabb célkitűzése a magyarországi talajok védelme, állapotának javítása, melynek eszköze az oktatás, a társadalom talajtani ismereteinek, talajtudatosságának erősítése a gazdálkodás és a talajhasználat jó gyakorlatainak terjesztése és a tudomány eredményeinek beillesztése a gyakorlatba.

Ez utóbbi cél eléréséhez szükséges a piaci szereplők bevonása a társadalom minél szélesebb körű eléréséhez.

Az ünnepélyes aláíráson Dr. László Péter, az MTT elnökhelyettese szólította a támogató agrárcégek képviselőit támogatói szándéknyilatkozataik aláírására, így biztosítva elkötelezettségüket a talajaink védelme és megóvása mellett. A rendezvényen Varga Sándor, a Phylazonit Szakmai vezetője is részt vett, aki nagy megtiszteltetésként Prof. Dr. Dobos Endrétől vehette át az együttműködésről szóló plakettet.

Varga Sándor és Prof. Dr. Dobos Endre

„Nagy öröm számunkra, hogy a Phylazonit részt vehet ebben az együttműködésben. A talajaink védelme és fenntarthatósága közös ügyünk, és hiszünk abban, hogy közös erővel nagy eredményeket érhetünk el.” – nyilatkozta Varga Sándor szakmai vezető.

Az esemény kiemelte a mezőgazdaság és a tudományos szféra közötti szoros együttműködés fontosságát, amely elengedhetetlen a fenntartható talajgazdálkodás érdekében. A Magyar Talajtani Társaság célja, hogy a jövőben is támogassa és ösztönözze az ilyen típusú együttműködéseket, hiszen csak közös erőfeszítéssel biztosíthatjuk a talajaink hosszú távú egészségét és termékenységét.

A Phylazonit elkötelezettsége és szakértelme újabb lépés a fenntartható mezőgazdaság irányába, és bíznak benne, hogy az együttműködés révén jelentős eredményeket érhetnek el a talajvédelem terén.

Az esemény sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az összefogás szelleme, amely minden résztvevő cég és intézmény között megvalósult. A rendezvény zárásaként a résztvevők közösen ünnepelték az új együttműködés kezdetét, amely reményeik szerint hosszú távon is sikeres és eredményes lesz.