Phylazonit technológia célja a talaj szerkezetének javítása, a tápanyagfelvétel hatékonyságának fokozása és a növény ellenálló képességének növelése. Ez több lépésben, több készítménnyel történik. Először magát a talajt javítjuk (Phylazonit Tarlóbontó) majd a növény gyökérzónáját kezeljük (Phylazonit Talajoltó, Talajregeneráló), végül pedig a kiegyensúlyozott tápanyagellátást biztosítjuk (Energia Plusz; Energia Humin). A Phylazonit termékek önálló vagy technológiában való használatának egyre nagyobb a létjogosultsága, hiszen az intenzív növénytermesztés során egyre kevesebb növény szerepel a vetésforgóban és ez negatív hatással van a talajra, termőképességének állapotára.

Az élő szervezeteket tartalmazó mikrobiológiai készítmények kijuttatásakor az a feladatunk, hogy olyan agrotechnikai művelettel juttassuk ki a Phylazonitot, amellyel biztosítható a baktériumok számára optimális élettér. Olyan élettér, ahol a baktériumok életfolyamataik során valamely, a gazdálkodó számára is fontos, hasznos feladatot tudnak ellátni.

Az előzőek figyelembe vételével kifejlesztettünk egy olyan kijuttató egységet (Temposensor Basic), amely a munkagép sebességének és helyzetének meghatározásával, képes a táblán belül folyamatosan módosítani a kijuttatott mennyiséget. A fenntartható gazdálkodás célja, hogy a felhasznált inputanyagokat oly módon differenciáljuk, hogy megtörténhessen a költségek, ehhez kapcsoltan pedig a hozamok optimalizálása. A felhasznált baktériumkészítményeket nem tábla szinten, egy egységes elv alapján használjuk fel, hanem a táblán belül a munkagépek sebességéhez illetve a talaj adottságaihoz igazodva növeljük a termék várható hatását.

Ezt technológiába építve pályáztunk az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság által kiírt Minőség Innováció 2018 pályázaton, ahol a Phylazonit Technológia ”Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk kategóriájában” Nemzeti Díjnyertes lett.
.