Energia Plusz Basic lombtrágya

Kondíciójavítás és táplálás lombon keresztül!

A gyorsan fejlődő állomány tápanyagigénye sokszor meghaladja a gyökerek tápanyagfelvevő képességét. Gyakori eset, hogy a kedvezőtlen talajállapot (tömörödött, porosodó, cserepesedő talajon) vagy a szélsőséges időjárási körülmények hatására (aszály, túl hideg vagy meleg idő, kimosódási és szublimációs veszteségek) a tápanyagfelvétel gátolt.

A termék kertészeti és szántóföldi növények preventív és kuratív trágyázására szolgál. Fő felhasználási területe a növények lombtrágyázása.

Olyan levélen keresztüli táplálási megoldást dolgoztunk, amely az intenzíven fejlődő állományt egy magas N, Mg, S és hat mikroelem tartalmú készítménnyel támogatja.

Miért ajánljuk az Energia Plusz Basic használatát?

  • Amid formájában tartalmazza a N hatóanyagot, amely vegyület levélen keresztüli felszívódása kiváló, nincs perzselő hatása és tökéletes a hasznosulása!

  • Használata és összetétele folytán segíti más vegyületek talajból való felszívódását is, így közvetve javítja a talaj-növény tápanyag forgalmat.

  • Mert a készítmény 6 mikroelem hatóanyagának köszönhetően kitűnően alkalmas a növényi mikroelemek pótlására és az esetleges hiánytünetek megelőzésére.

  • A magasabb nitrogén tartalma miatt, bizonyos kultúrák célirányos nitrogén pótlására és a beltartalmi paraméterek javítására kiválóan alkalmas.

  • Használata a legkülönbözőbb tápanyag utánpótlási technológiákba jól beilleszthető.

Összetétel

1 liter lombtrágya tartalma: Nitrogén (m/m%): 18; Mg (m/m%): 1,5, S (m/m%): 2, SO3 (m/m%): 5, B (m/m%): 0,01, Réz (m/m%): 0,014, Fe (m/m%): 0,025, Mn (m/m%): 0,014, Mo (m/m%): 0,005, Zn (m/m%): 0,014.

Felhasználás

Lombtrágyázás esetén a termék javasolt adagolása 15-20 l/ha, 10-15% koncentráció mellett, a növény 8-10 leveles állapotától virágzásig terjedő időszakban.

Más készítményekkel történő együttes kijuttatás esetén célszerű keverhetőségi próbát végezni.

Kijuttatás

Növényvédelmi kezelésekkel együtt vagy önállóan. Tapadásfokozó anyagok használata ajánlott . Ajánlott dózis: 20-30 l/ha. A kijuttatást kora reggeli órákban nagy levélfelületnél, az intenzív növekedés időszakában célszerű elvégezni.

Virágzásban nem használható!

ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Ki lesz az én tanácsadóm?

Az Energia Plusz javasolt kijuttatási ideje

Kukorica

Június közepétől július közepéig

8 leveles kortól címerhányásig

Napraforgó

Június közepétől július közepéig

8 leveles kortól csillagbimbós állapotig

Kalászosok

Március elejétől május végéig

Szárbaindulástól virágzásig

Repce

Március elejétől április végéig

Szárbaindulás kezdetétől virágzásig

Szója

Május közepétől június közepéig

4 nóduszos állapottól virágzásig, majd szemtelítődés időszakában

Borsó

Március közepétől április közepéig

6-8 leveles kortól