Magas résztvevői létszámmal, és hiánypótló szakmai előadásokkal sikeresen megtartották a „Kincsünk a termőföld” online konferenciát.

A talaj szeretete és megbecsülése szerves részét képezi mezőgazdaságunknak, történelmünknek, irodalmunknak, tulajdonképpen az egész életünknek. Azonban arról, hogy  talajaink állapota sajnos folyamatosan romlik,  már viszonylag egyre kevesebb szó esik. A feldolgozók és a fogyasztók jó minőségű, megfizethető terményeket és termékeket szeretnének, ennek viszont az egyik nagy kárvallottja a talaj.

A TALAJOK VÉDELME KÖZÖS ÉRDEK,

ezért a Magyar Talajvédelmi Baktérium gyártók- és -forgalmazók  Szakmai Szövetségének célja, hogy összefogja azokat a Magyarországon működő vállalatokat, akik számára fontos a magyar és az európai termőtalajok megtartása és javítása.

Az online térben rendezett szakmai konferencia II. részében az Agroinform.hu stúdiójából jelentkeztek az előadók:

A webkonferenciát helyszíni bejelentkezés is színesítette Pécsről (BMKH – Baranya megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Növény és Talajvédelmi Osztálya, Pécs), ahol ötödik alkalommal került beállításra tartamkísérlet 2020-2021 évre vonatkozóan, őszi búza növénykultúrában. Összesen 4 cég talajoltó baktérium termékeit használták, emellett 2 kezeletlen és 1 plusz nitrogén műtrágya kontroll beállításával összesen 6 ismétlésben.

A talajbaktériumok hatékonyságának egyik kulcsa a megfelelő kijuttatás, amire a szövetséget alkotó cégek számos lehetőséget kínálnak. Ennek megfelelően a négy vállalat (Agro.Bio Hungary Kft., Natur Agro Hungária Kft., Phylazonit Kft., Terragro Kft.) talajbaktériumok kijuttatási technológiáit is bemutatta egy rendkívül látványos videóban az érdeklődők számára.

További információkért érdemes ellátogatni a Magyar Talajvédelmi Baktérium gyártók- és -forgalmazók Szakmai Szövetségének oldalára.

agroinform.hu