A tápanyagok nagy részét növényeink a gyökereiken keresztül veszik fel. A makro- és mezoelemeket a leveleiken át csak korlátozottan, kismértékben pótolhatjuk, mikro tápanyagokkal azonban bőséggel elláthatjuk őket a lombtrágyázás során. Az Energia Humin a kultúrnövények fejlődéséhez és magas hozamához szükséges mikroelemek teljes palettáját biztosítja.

A levéltrágyákban lévő tápelemek felszívódását a kelátképző anyagok segítik. Az Energia Huminban lévő humin- és fulvosavak természetes kelátképző anyagok, afféle folyékony humuszként önmagukban is könnyen felvehető és emészthető táplálékot jelentenek, emellett segítik a talajban lévő tápanyagok felvételét, csökkentik a perzselés veszélyét és erősítik a növény immunrendszerét.

A különböző stressz hatások (ilyenek lehetnek pl. a hideg vagy a szél okozta mechanikai sérülések, vadkártétel, vízhiány vagy víznyomásos állapot, esetleg tápanyaghiány) visszavetik a növényt a fejlődésben ezáltal érzékenyebbek lesznek az egyes növényvédelmi kezelésekre is, és érzékelhető tünet nélkül rövid időre, napokra megáll a fejlődésük, ami látens tünetként komoly terméskiesést eredményezhet. Ilyenkor fontos, hogy megerősítsük a növényünket, növeljük a vitalitásukat, hogy ez az időszak is a lehető legkisebb áldozatot követelje.

Emellett a gyorsan fejlődő állomány tápanyag igénye sokszor meghaladja a gyökerek tápanyagfelvevő képességét. Gyakori eset, hogy a kedvezőtlen talajállapot (tömörödött, porosodó, cserepesedő) vagy a szélsőséges időjárási körülmények hatására (aszály, túl hideg vagy meleg idő, kimosódási és szublimációs veszteségek) a tápanyagfelvétel gátolt. Egyes tápelemek relatív túlsúlya gátolhatja, visszavetheti más tápelemek felvételét, ezért is ajánljuk lombtrágyáinkat a Phylazonit Technológia részeként.

„Láttam, hogy az Energia Huminnal végzett kezelés, melyet 5 l/ha dózisban juttattam ki, milyen jótékonyan rendbe tette az állományt, tompította a növényeket érő stressz káros hatásait, arról nem is beszélve, hogy a kezeléssel – egy kedvezőtlenebb évjáratban is – a szokásos termésátlagot sikerült kihozni a búzámból.” Révész Roland; családi gazdálkodó

A partnereinknél általános gyakorlat, hogy őszi kultúrákban késő ősszel hektáronként 3-5 literrel, míg kora tavasszal bokrosodástól illetve szárba indulástól 5 literes dózisban – az első növényvédelmi munkákkal egy menetben – juttatják ki az Energia Humint.

Energia Humin, nagy energiatartalmú NPK lombtrágya könnyen hasznosuló magas mikroelem tartalommal a Phylazonit Technológia részeként! Válassza az őszi kultúrák tavaszi kezeléséhez!

Vásárolja meg a terméket,
kényelmesen a webshopból!