A talajtermékenység mikrobiológiai alapjai

A talajtermékenység mikrobiológiai alapjai

3 490 Ft

Hasznos szakmai ismereteket a talaj, a növények és a baktériumok kapcsolatáról, illetve a baktériumkészítmények alkalmazásáról az intenzív növénytermesztésben.

Kategória:

Leírás

Hazánk egyik legjelentősebb természeti kincse, legfontosabb erőforrásunk, ugyanakkor a természeti környezet része, az anyagok biológiai körforgásának helyszíne. Tápanyagot és életteret ad a növényeknek, milliónyi élőlény otthona, a növénytermesztés eredményességének alapja: A TALAJ.

Talajban, vízben, levegőben – mindenhol jelen vannak. Az elemek biológiai körforgalma elképzelhetetlen lenne nélkülük a bolygónkon, évezredek óta használjuk őket. Hosszúkás vagy gömb alakú, láthatatlan élőlények: A BAKTÉRIUMOK.

Létünk és bolygónk léte is tőlük függ, emiatt is különösen fontos, hogy még többet tudjunk meg róluk és speciális kapcsolataikról egymással, a növényekkel és a gombákkal, valamint a mezőgazdaságban betöltött szerepükről is.

E könyvecskében azokat az ismereteket foglaltuk össze, melyek a téma iránt érdeklődő szakmabeliek vagy laikusok számára választ adhatnak felmerülő kérdéseikre a talaj, a növények és a baktériumok bonyolult, de annál érdekesebb világáról, kapcsolataikról, illetve a mikrobiológiai oltóanyagok szerepéről, a növénytermesztésben jelenleg elfoglalt helyükről.

További információk

Tömeg 0,15 kg
Terjedelem

93 oldal

Kiadó

Phylazonit Kft.

Kiadás éve

2020

ISBN

978-615-00-7547-1

Title

Go to Top